цветно

10 доказани ползи от секса: дълголетие

Снимка: JulieMimages / Pixabey.com

Преди време ви представихме лечебна система от "упражнения" в Древен Китай, според която сексът лекува всички болести. Сега обръщаме поглед на Запад, за да видим какво казва модерната наука по въпроса. 

Връзката между сексуалната активност и здравето е обект на много изследвания. Натрупаните данни са категорични, че сексуалното общуване с отговорен партньор е свързано с дълголетие, по-добра имунна система, по-висока удовлетвореност от живота, повишена търпимост към болка и др.

Ще разгледаме 10 доказани ползи от секса, като започнем с дълголетието. Представяме ви любопитни резултати от четири излседвания, които намират връзка между продължителността на жиовта и изпитаните оргазми. След като ги прочетете вероятно ще погледнете с други очи на сексуалния си живот.

За мъжете е важна честотата, за жените удовлетвореността от секса

Учени от университета Дюк изследват 252 души в продължение на 25 години, за да определят факторите, които влияят върху продължителността на живота. Три от изследваните фактори са честотата на сексуалните контакти и удовлетвореност от тях в миналото и настоящето.

Оказало се, че за мъжете честотата на сексуалните актове е предпоставка за дълголетие. При жените влияние върху дълголетието оказа удовлетвореността от сексуалния живот в миналото.

Снимка: moonzigg / Pixabay.com

Източник: "И сексът е в главата" на д-р Даниъл Еймън, клиничен невробиолог и психиатър.

Cъбития

Мисъл на деня