цветно

Ако не искате да изпитате разочарование, спазвайте "Правилото на трите "НЕ"

Снимка: pixabay.com / geralt

Когато човек сам си създава митове, рано или късно те биват развенчани.

Ако не искате да изпитате разочарование, спазвайте "Правилото на трите "НЕ":

1. Не повишавайте важността на каквото и да било – нищо не е толкова важно, колкото ви изглежда.

2. Не си създавайте кумири – всъщност те са много по-земни, отколкото се представят.

3. Не разкрасявайте действителността – всичко е много по-прозаично. Стремете се винаги трезво да преценявате реалността.

Тълкуване:

Когато ви се струва, че някъде има нещо, а всъщност го няма, се появява излишен потенциал, който внася изкривяване в околната енергийна картина. Равновесните сили се стремят да отстранят възникналата нееднородност и в повечето случаи действието им е насочено към "развенчаване на митовете".

Например романтичният и мечтателен юноша си представя любимата си като "ангел с чиста красота". А всъщност се оказва, че тя е напълно земна, обича веселието и изобщо не е склонна да споделя трагичните мечтания на влюбения юноша.

Или жена рисува във въображението си портрета на идеалния мъж. Колкото по-твърдо е убедена, че той трябва да бъде точно такъв, толкова по-силен е излишният потенциал. А може да го заличи само субект с абсолютно противоположни качества.

И обратното: ако една жена активно мрази пиянството и грубиянщината, тя сякаш се хваща в капан и си намира алкохолик или грубиянин.

Човек получава онова, което активно не приема, и наопаки – ако започва излишно да идеализира нещо, равновесните сили го сблъскват със суровата действителност.

Вадим Зеланд, 69. Идеализирането, из "Принципи на транссърфинга"

Предстоящи събития

Мисъл на деня