цветно

Изолацията не е това, което беше

Снимка: FunkyFocus / Pixabay.com

Изолацията не е това, което беше. Дори да ограничим максимално физическия контакт с околните, онлайн пространството дава възможност да останем свързани - с хора и места.

Дори и в най-неприятната ситуация може да намерим нещо положително. И да го оценим! Да му позволим да влезе в ежедневието ни и да уравновеси отрицателното, което не можем да променим. Това не означава да си заровим главата в пясъка, нито да неглижираме.

Означава да потърсим позитивното и да благодарим за него. Защото благодарността и оптимизмът имат доказано благотворно въздействие върху психиката и са важни елементи от способността на човек да се справи в кризисни ситуации.

Предлагам ви пет идеи, на които може да се радвате дори ако сте изолирани у дома - онлайн постановка тази вечер, разходка из Версай или Лувъра, концерт на Берлинската филхармония или нова (а защо не и многократно прочетена) книга. 

Позитивните емоции, които те провокират имат по-дълбок ефект от моментното изживяване. Защото едно от най-важните умения по време на стресов период, е умението да се отпускаме, дори за кратко.

Насладете се:

1. На театър онлайн

Театър "Васил Друмев" - Шумен ще радва децата с онлайн спектакъл всяка неделя от 11 часа. На страницата на театъра неделя сутрин ще бъде публикуван линк за безплатен достъп, който ще е активен през следващите 12 часа. 

Театър "Възраждане" ви кани на втората си онлайн постановка. На 14 март в реално време се игра спектакълът "Ало, ало!" от Джеръми Лойд и Дейвид Крофт. Запис можете да гледате безплатно или с билети на цена 1 лев, 10 лв. и 50 лв. Вземете билет от urboapp.com и подкрепете театъра!

На 15 март в памет на Крикор Азарян Младежки театър "Николай Бинев" ще излъчи спектакъла "Три сестри", заснет от Българска Национална Телевизия с режисьор на телевизионната адаптацията Дамян Петров.

"Вярваме, че в преломни дни като тези, които живеем, изкуството е упование", казват от театъра. Следете фейсбук страницата на Младежки театър "Николай Бинев" за повече информация.

Снимка: Младежки театър "Николай Бинев" 

Споделете с приятели и дайте своите идеи за позитивни преживявания като коментар под статията:

Мисъл на деня