цветно

Изолацията не е това, което беше

Снимка: FunkyFocus / Pixabay.com

Изолацията не е това, което беше. Дори да ограничим максимално физическия контакт с околните, онлайн пространството дава възможност да останем свързани - с хора и места.

Дори и в най-неприятната ситуация може да намерим нещо положително. И да го оценим! Да му позволим да влезе в ежедневието ни и да уравновеси отрицателното, което не можем да променим. Това не означава да си заровим главата в пясъка, нито да неглижираме.

Означава да потърсим позитивното и да благодарим за него. Защото благодарността и оптимизмът имат доказано благотворно въздействие върху психиката и са важни елементи от способността на човек да се справи в кризисни ситуации.

Предлагам ви пет идеи, на които може да се радвате дори ако сте изолирани у дома - онлайн постановка тази вечер, разходка из Версай или Лувъра, концерт на Берлинската филхармония или нова (а защо не и многократно прочетена) книга. 

Позитивните емоции, които те провокират имат по-дълбок ефект от моментното изживяване. Защото едно от най-важните умения по време на стресов период, е умението да се отпускаме, дори за кратко.

Насладете се:

2. Берлинската филхармония отваря Дигитална концертна зала

Берлинската филхармония, която също затвори врати до 19 април, ще продължи да радва почитателите на музиката в Дигиталната концертна зала. Използвайте кода BERLINPHIL до 31 март и ще получите безплатен достъп до всички концерти и филми в залата. 

Снимка: www.berliner-philharmoniker.de

Споделете с приятели и дайте своите идеи за позитивни преживявания като коментар под статията:

Cъбития

Мисъл на деня