цветно

Изолацията не е това, което беше

Снимка: FunkyFocus / Pixabay.com

Изолацията не е това, което беше. Дори да ограничим максимално физическия контакт с околните, онлайн пространството дава възможност да останем свързани - с хора и места.

Дори и в най-неприятната ситуация може да намерим нещо положително. И да го оценим! Да му позволим да влезе в ежедневието ни и да уравновеси отрицателното, което не можем да променим. Това не означава да си заровим главата в пясъка, нито да неглижираме.

Означава да потърсим позитивното и да благодарим за него. Защото благодарността и оптимизмът имат доказано благотворно въздействие върху психиката и са важни елементи от способността на човек да се справи в кризисни ситуации.

Предлагам ви пет идеи, на които може да се радвате дори ако сте изолирани у дома - онлайн постановка тази вечер, разходка из Версай или Лувъра, концерт на Берлинската филхармония или нова (а защо не и многократно прочетена) книга. 

Позитивните емоции, които те провокират имат по-дълбок ефект от моментното изживяване. Защото едно от най-важните умения по време на стресов период, е умението да се отпускаме, дори за кратко.

Насладете се:

4. Готови ли сте да посетите Лувъра?

Мечтали ли сте да се разходите из Лувъра? Макар че няма как да го направите в момента, може да изберете от виртуалните турове, които най-големият музей във Франция предлага. 

Снимка: EdiNugraha / Pixabay.com

Споделете с приятели и дайте своите идеи за позитивни преживявания като коментар под статията:

Cъбития

Мисъл на деня