Къде си ти, идеална моя?

  • Сподели:
Къде си ти, идеална моя?

Няма мъж, който да не се опитва да намери идеалната жена, ако може – по всички пунктове: нежна приятелка, добра любовница, любяща майка на децата му, най-добрият главен готвач и т.н., и т.н.

Трудно може да се изкорени мъжкият перфекционизъм. И дори самият той да е далеч от идеалния мъж, все пак търси идеалната жена. Така че да видим... каква е тя.

Едно от най-мощните оръжия в арсенала на всяка жена е... о, не, не е това, което си мислите. Това е усмивката. Вярно, при първа среща никой мъж не пропуска да спре погледа си върху извивките на тялото, но в живота най-важното за една жена е да умее да се усмихва.

И то не само с устни, а и с очи. С цялото си същество... Умението да се усмихва (и когато се чувства добре, и когато ѝ е зле), онази истинска, вътрешна усмивка, онази лекота, с която гледа на живота (да не се бърка с лекомисленост!), отличава жената с глано Ж от другите жени. Ето това е важното.

Меланхоличните госпожици, които час по час бършат очите си с дантелена кърпичка, са приятни единствено в романите за викторианска Англия. Иначе в живота няма мъж, който да може постоянно да понася женските сълзи.

А истериите и критиката разяждат отношенията буквално като киселина и оставят във връзката огромни и болезнени следи. Един мъж, който е не само спътник в живота, любовник и баща, но и осигурява прехраната на семейството, има достатъчно проблеми, за да бъде товарен с допълнителни драми.

Критиката по принцип е деструктивна. Защото да тръгнеш да променяш един зрял мъж, е невъзможна задача. Приемете го такъв, какъвто е бил, когато сте се влюбили в него. В противен случай мъжът, ако е бил слаб, ще стане още по-слаб, а ако е силен, рано или късно ще избяга от своята зла и отмъстителна жена. Усмихвайте се и ще бъдете щастливи.

Не само жените и децата обичат изненадите. Силният пол (дори и да не признава при никакви обстоятелства) не само се радва на изненадите, но и се нуждае от тях. Ако искате дълги и трайни отношения, изненадвайте го от време на време. Само да отбележа: изненадвайте го приятно.

Много често жените толкова свикват с цветята без повод, с внезапните романтични бягства, подаръци и прочие, че започват да ги приемат за даденост. В същото време пръста си не мърдат, за да направят нещо необичайно за своя мъж – може би, защото смятат, че мъжете са прекалено сериозни и не гледат с добро око на изненадите.

А мъжът трябва да бъде изненадван – както в първия етап на запознанството, така и при по-сериозни отношения. А когато се стигне до създаване на семейство, това е просто задължително.

Истинската жена винаги знае как да поднесе приятна изненада. Именно типичната женската непредсказуемост привлича един мъж повече от любовна отвара.

В никакъв случай не слагайте окови на мъжа до себе си, дори и отношенията да са повече от сериозни. Най-сигурният начин да го отблъснете е непрекъснато да му напомняте, че сега животът му сте вие, че сте най-важната и единствена жена и че заради вас трябва да се откаже от контакта с приятелите си.

Понякога жените започват да се държат собственически в момента, в който отношенията от леки прераснат в нещо по-сериозно. Точно тогава настъпва криза във връзката, която може да доведе и до разрив. И ако мъжът не е по природа "мъж под чехъл", а тя продължава да го натиска с чехъла, раздялата е сто процента сигурна.

Станете най-добрата любовница за своя мъж. Дори ако трябва, отидете на някакъв курс или нещо подобно. Сега навсякъде се говори открито за секса, така че просто преодолейте инерцията и направете нещо по въпроса.

В това няма нищо нередно или срамно. Какво по-хубаво от това да изненадвате мъжа си в леглото и да му доставяте наслада? Повярвайте, той не само ще е доволен, но и ще ви се отплати подобаващо.

Ценете мъжа до себе си като личност. Спомнете си с какво е привлякъл вниманието ви още в началото, какви са интересите му и вътрешният му свят, ако по някаква причина ежедневието и рутината са ви накарали да забравите всичко това.

Ако един човек не предизвиква в теб възхищение, не е възможно да го обичаш – тогава вече не е любов, а просто навик, сметка или нежелание за промяна. Помислете върху това, говоря напълно сериозно.

Нямам предвид през две минути да му казвате с най-сладкия си глас: "Миличък, ти си върхът... ти си най-добрият!". Но ако отново откриете за себе си добрите страни на своя мъж и започнете да го цените, отношенията ви само могат да спечелят. А и той непременно ще го забележи.

Развивайте се. Това, между другото, е съвет и към двата пола. Ако сте превърнали мъжа си в център на своя живот и сте концентрирали всички свои усилия върху него, напълно забравяйки за себе си, то при вас нещата по-скоро изглеждат по следния начин: вие сте самотна майка, а той – вашият малолетен син, когото още трябва да храните в устата.

Между двама възрастни такива отношения са невъзможни. Всеки човек има свой собствен свят, който го подхранва емоционално и физически. И когато имате сериозна връзка, съвсем не е задължително да изключвате този свой вътрешен свят от живота си.

Дори напротив, ако направите това, връзката ви ще страда, повярвайте ми. Да, може да имате с партньора си общо хоби и много общи интереси – например да се увличате заедно по ски, пътешествия и да харесвате едни и същи филми – защото все пак щом се го избрали, няма как да не е така.

Но ако напълно сте забравили за своите увлечения и интереси, споделяйки единствено неговите, ако сте спрели да се занимавате с всички онези прекрасни и вълнуващи неща, от които сте се интересували преди, значи сте се превърнали в безлична притурка към своя мъж, в негова незабележима сянка.

А навън, между другото, има толкова ярки и интересни жени... Схващате ли намека?

И накрая, за да има бъдеще една връзка, тя трябва да е изградена на основата на това, което двамата партньори дават, без да очакват нещо в замяна. Тоест идеалната жена (както и идеалният мъж) е безкористна.

Тя се усмихва не за да получи скъпо кожено палто, изненадва своя любим не за да бъде заведена на луксозна почива, и го цени не за да не бъде изоставена, а просто защото го обича.

Принципът "аз на теб, ти на мен" важи само в договорите за покупко-продажба, но не и в отношенията между мъж и жена. Не забравяйте, всички положителни емоции, които давате на мъжа до себе си, ще ви се върнат стократно.

Е, толкова за идеалната жена... Долу-горе това са основните щрихи в нейния портрет.
Само че къде да я намерим? Ако я срещнете, моля ви, кажете и на мен...

Автор: © Олег Рой;
Превод: Гнездото