Как да си помогнем в най-трудните моменти

  • Сподели:
Как да си помогнем в най-трудните моменти

Щастието не е отсъствие на проблеми, а способността да се справяме с тях. Ето някои съвети, които ще ви върнат надеждата в най-трудните моменти:

1. Болката е част от израстването
Понякога животът ни поднася неприятни изненади. Не винаги си даваме сметка, че всичко е за наше добро. Обикновено едва след време разбираме, че губейки една възможност, получаваме нови шансове. Когато времената са трудни, си напомняйте, че болката не идва без определена цел. Има болка от това, че сме принудени да се променим и приспособим, и болка от факта, че ни боли. И двата вида ни помагат да продължим напред.

2. Всичко в живота е временно
След мрака винаги идва светлина. Дори и много да ви боли, това няма да продължи вечно. Напомняйте си го всеки път, когато губите кураж и се отчайвате. Всеки ден ви дава ново начало и нов край. Винаги има втори шанс и втора възможност. Просто трябва да вярвате в това.

3. Притесненията ви няма да променят нищо
И да се притеснявате, и да се оплаквате, това няма да ви помогне. Винаги е за предпочитане да се опитате да направите нещо голямо и да се провалите пред това да не правите нищо. Дори да сте загубили много, това не е краят. Само не позволявайте на сенките от миналото да провалят бъдещето ви. И независимо от това, което се случва в дългосрочен план, истинското щастие ще дойде при вас, ако спрете да се оплаквате и притеснявате.

4. Белезите от провалите са символ на силата ви
Никога не се срамувайте от белезите на провалите си, от грешките и паденията. Белегът означава, че болката е затихнала и раната се затваря. Не им позволявайте да ви превърнат в заложници и да ви накарат да живеете в страх. Не можете да ги промените, но можете да погледнете на тях по друг начин, от друг ъгъл. Те са символ на сила, а не на болка.

5. Всяка малка борба е крачка напред
Пътят към голямата цел е дълъг и труден. Нужно е търпение, за да се извърви докрай. Понякога се налага да се разделим със спокойствието и комфорта си, да се лишаваме от любими неща, да търпим подигравки. Всяка стъпка, всяка малка победа ни доближава все повече до големия успех. Дори в един момент нещата да се объркат, това не означава, че сме се провалили.

6. Бъдете позитивни, когато негативността ви заобикаля отвсякъде
Усмихвайте се, когато всички очакват противното. Вярвайте, когато се очаква да бъдете сломени и обезверени. Не позволявайте на тъгата, болката и тревожността да ви променят. Може и да звучи изтъркано, но винаги е за предпочитане да не взимате нещата твърде лично.

7. Не можете да се противопоставяте на съдбата
Истинската сила идва, когато имате толкова много причини да страдате, а се усмихвате. Каквото е писано да стане, в крайна сметка ще се случи. Не можете да накарате нещата да се случват, но можете да се опитвате. Трябва да спрете да се притеснявате за всяка своя стъпка, решение, избор. Животът е дългосрочно пътуване, затова намалете темпото.

Източник: Dama.bg