Какво искаме, когато искаме секс?

  • Сподели:
Какво искаме, когато искаме секс?

Какво може да стои зад страстното "желая"? Потребност от човешка близост, стремеж към признание, намерение да привържем партньора до себе си, жажда за телесна наслада или просто желание за секс? А сега едно по едно…

Да бъдем като всички, т.е. да принадлежим към някаква група, това е една от основните ни потребности. И ако обществото одобрява сексуалността и нейните прояви, то ние най-вероятно ще се опитваме да сме сексуални. Така че когато мислим, че искаме секс, често всъщност искаме друго- признание, успех, поддръжка на имиджа.

Да получим социално признание

В строгия и конкурентен мъжки свят не само мъжете се хвалят с броя на любовниците, често и жените се държат по този начин.

Нека си представим една жена, заемаща ръководна длъжност. Напр., директор на предприятие, както в "Москва не вярва на сълзи" или могъща главна редакторка на списание като в "Дяволът носи Прада".

Тези жени живеят в различно време и напълно различни общества, но при тях има прилика – те са решителни и елегантни, облечени са по последния писък на модата и както и да се чувстват в сърцето си, се държат уверено – състоятелни и неотразими.

Да се избавим от самотата

Ние бягаме от самотата, от страха от смъртта, страдаме и от душевна пустота, от несподелена душевна пълнота. И търсим друг човек, който да ни избави от това. Но с какво да го привлечем, как да го примамим към себе си от големия свят? Сексът е един от най-бързите начини да се постигне близост.

Години приятелски разговори трябва да минат, за да постигнеш с друг човек тази непринудена интимност, която (както вярваме) се създава от само себе си на сутринта в леглото. Разбира се, това не е 100% гаранция, но все пак ако изпитваме симпатия към човека, то да – нощта прекарана заедно също е повод за запознанство.

Да привържем партньора до себе си

Когато вече сме създали това най-близко познанство, как да го поддържаме? Много ли жени ще се приемат спокойно това, че партньорът им ще получава удовлетворение с други? А сред мъжете подобни индивиди сигурно ще са още по-малко.

Въобще ние често искаме секс, за да остане партньорът ни с нас, особено ако и той иска секс.

Семейните психолози повтарят, че семейство, в което съпрузите вече не спят заедно, това са договорни отношения. Някак не вярват много в любовта без секс.

Да зарадваме тялото си

По принцип ние се отнасяме към тялото си потребителски. Водим го на фитнес или масажи, не от любов към него, а за да придобие по-апетитни форми. Прегръдките, ласки, целувките, това не можем да си позволим с всички.

Затова понякога излиза така, че се предаваме пред любовта, макар просто да ни се иска да ни погалят по главата.

Да правим секс!

Разбира се сексът съществува и сам по себе си. Обичан просто да това, че е прекрасен. За това, че собственото ни тяло не само се разкрива и наслаждава, но и дарява наслада на друг. Това е прекрасно, каквото и да си говорим!

Източник: sroditeli.com