Конкурс за текст на тема "Моят личен бунт"

  • Сподели:
Конкурс за текст на тема "Моят личен бунт"

Изминаха цели 7 години откакто създадохме онлайн платформата provo.bg. Оттогава не сме спирали да следваме основната си цел - да защитаваме свободата на словото и личносттa.

За своите 7 години съществуване успяхме да запазим лицето си на открита и независима медия. Независимост, която в днешно време малцина притежават. Не се превърнахме в политически, идеен или рекламен сателит на силните на деня. Избрахме по-трудният път. С ограничени средства и множество верни читатели оцеляхме през годините, а и не само оцеляхме, но и надградихме започнатото.

С радост можем да отбележим, че в provo.bg за първи път бял свят са видели текстове на едни от най-значимите български и световни публицисти. Текстове, които не обслужват, текстове, които много други не биха дръзнали да публикуват.

Всичко това с годините ни помогна да привлечем към платформата всеотдайни привърженици, да оформим свое разпознаваемо лице и да наберем популярност в интернет пространството и социалните мрежи. С тази Ваша подкрепа продължаваме напред. БлагоДарим Ви!

Седем е сакрално число и годишнина, караща ни да направим своя преоценка. Всеки празник е повод за радост, но и стимул за работа и приобщаване на нови автори към нашата мисия.

Това е главната причина да обявим конкурс за текст на тема "Моят личен бунт". Няма жанрово ограничение за текстовете. Приемат се лични истории, есета, публицистика, кратки прози, фейлетони, по-важното е да вярвяте в написаното и да искате да го споделите с читателите на Provo.

Условия

Текстовете трябва да бъдат изпратени в Word формат до 1 януари 2020 г. на адрес: mail@provo.bg. Всеки автор може да участва с един текст с дължина до 3 страници.

Победителите ще бъдат обявени на 1 февруари 2020 г. на интернет страницата на списанието и в социалните мрежи. Конкурсът няма за цел да класира текстовете по места. Редакторите на сайта ще изберат 5 от всички изпратени истории, които ще бъдат публикувани в provo.bg.