цветно

Либидо: 10 подхода за повишаване на желанието (и възможностите) за секс

Снимка: stanimirmihov.com

Липса на настроение, ниско самочувствие и понижено сексуално желание са част от причините, които са свързани с ниско либидо. Мнозина са засегнати в определен момент от живота си. В някои случаи може да се дължи на медицински проблем, но по-често основната причина са ежедневните ни навици.

Докато ниското либидо обикновено не е проблематично, то може да повлияе на взаимоотношенията и самочувствието на човек. В тази статия разглеждаме някои от най-добрите подходи за повишаване на желанието (и възможностите) за секс. Те са подходящи както за мъжи, така и за жени.

В галерията вижте 10 начина за повишаване на либидото:

1. Регулиране на тревожността

От какво зависи либидото? Наличието на постоянна тревожност е сериозна пречка за нормалното сексуално функциониране и либидо както за мъже, така и за жени.

Хората с интензивен работен график, много на брой отговорности или други житейски натоварвания, често чувстват преумора, която може да се изрази в ниско либидо и понижено сексуално желание. Тревожност и стрес също така могат да предизвикат допълнителна трудност за получаване и поддържане на ерекция.

Проучване (английски) свързано с еректилна дисфункция при млади мъже показва, че депресия и тревожност са основни причини за намалено либидо и повишена сексуална дисфункция. Има много фактори, които зависят от нас и могат да спомогнат за овладяване на тревожността и засилване на психичното здраве, включително:

• Набавяне на здравословно количество сън;

• Отделяне на време за любимо хоби;

• Редовни физически упражнения;

• Следване на здравословен хранителен режим;

• Специално внимание върху взаимоотношенията с роднини и близки приятели.

Снимка: chermitove / Pixabay.com


За още полезни материали посетете: StanimirMihov.com.

Мисъл на деня