Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

  • Сподели:
Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

Като капсула във времето, заровена в сърцата и спомените ни, днес ще си припомним любимите ни boy & girl поп групи от 90-те - какви бяха вчера и с какво се занимават те днес.

90-те години на миналия век бе период, в който гръндж и алтернативен рок се редуваха със нашумели момичешки и момчешки поп групи. Най-цветното десетилетие в историята на музиката, а и не само…

Уви, то отмина толкова бързо като пясък между пръстите, а с него се изгубиха от музикалните класации довчерашните музикални идоли. Но хитовете им ще си останат вечни!

Кой не си е припявал поне веднъж част от текстовете им? Кой не си припомня с носталгия и нотка сладост своя тийнейджърски период от онова време? Кое момиче не е въздишало и не е имало плакати по стените на стаята си на някоя от любимите му бойбанди?

Но може би днес отново имаме нужда да се вдъхновяваме и да се появяват нови групи като тях! Затова ще отворим тази капсула на времето и ще си припомним какви бяха те и какво се случва с тях:

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

Backstreet Boys

Основаната през 1993 г., американската поп група Backstreet Boys с момчетата Браян, Ей Джей, Ник, Хауи и Кевин, се радваше на огромна популярност и успех в края на 90-те години. Всички знаем техните най-популярни хитове като "Get Down" и "As Long as You Love Me".

Момчетата продадоха над 100 милиона албума по цял свят и това ги направи най-продаваната мъжка група на всички времена.

След завръщането си на сцената през 2005 г. те опитаха да правят нов стил музика само с живи инструменти. От време на време отново се събират заедно на сцената и изнасят концерти, като продължават да показват завидни танцьорски умения и гъвкавост, както някога.

Продължават да взривяват публиката и тя ги обожава. Макар, че вече всеки един от тях има свой собствен житейски път, момчетата и до днес са запазили добри отношения помежду си и с носталгия помнят тийнейджърските си години, в които натрупаха толкова слава.

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

N’SYNC

Една от най-обичаните поп момчешките банди на 90-те години с популярни хитове като "Bye Bye Bye" и "Tearin up my heart". Формирана през 1995 г. името на групата на английски означава в синхрон, но също така е формирано от последните букви в собствените имена на членовете: JustiN, ChriS, JoeY, LansteN и JC.

Най-популярен от тях е Джъстин Тимбърлейк, който беше и бивша половинка на Бритни Спиърс по онова време.

След като групата престава да съществува, JC и Тимбърлейк са единствените, които излизат със собствен албум, а до днес Джъстин не спира да радва своите почитатели с хитови парчета, които се задържат в музикалните класации.

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

5ive

Английска мъжка група, създадена през 1997 г. и известна най-вече като петорката, като нейните членове са момчетата Робинсън, Невил, Конлън, Ей Би Зет Лав и Джейсън "Джей" Браун. Най-известните им музикални хитове са "Everybody Get Up" и "Keep On Movin".

Петорката се радваше на забележителен успех в световен мащаб, особено в Обединеното кралство и повечето страни в Европа. Имат продадени 1,5 милиона албума и 2 милиона сингли във Великобритания. Те се разделят на 27 септември 2001 г., след продажба от 20 милиона копия от своите албуми в целия свят.

Групата се събира отново през септември 2006 г., но без Шон Конлън. През май 2007 г., само 8 месеца след реформирането си, те се разделят отново поради недостатъчно изгоден договор за албум.

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

Westlife

Ирландска момчешка поп група, създадена през юли 1998 г. и разпаднала се през юни 2012 г. Групата е в състав от Ники Бърн, Киан Игън, Марк Фийли, Шейн Филън и Брайън МакФадън до неговото напускане през март 2004.

Westlife са продали над 50 милиона копия по целия свят, включващи студийни албуми, сингли, видео носители и компилации. Групата има 14 пъти номер едно сингли в Обединеното кралство.

През 2012 г. Official Charts Company нарежда Westlife на 34-то място сред артистите с най-продавани сингли в историята на британската музика. Едни от най-големите им хитове са "Fool Again", "Uptown Girl" и "If I Let You Go".

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

Blue

Британска поп-група, създадена през 2001 г. Състои се от четири изпълнителя: Лий Райън, Дънкан Джеймс, Антъни Коста и Саймън Уеб. Има над 15 милиона продадени албума в световен мащаб.

През 2005 г. се разпада, но впоследствие през април 2009 г. четиримата отново се събират. През 2010 г. издават нов албум.

Най-попубярните им хитове са "One Love", "All Rise", "U Make Me Wanna" и "Curtain Falls".

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

Spice Girls

Женската поп-група Spice Girls с членове Виктория Адамс, Мелани Браун, Мелани Чизхолм, Ема Бънтън и Джери Халиуел подлуди света в средата на деветдесетте години и превърна петте момичета в световни звезди. Дамите подписват договор с Върджин Рекърдс и записват дебютния си сингъл „"Wannabe" през 1996 г.

Превръщат се в най-успешната момичешка група за всички времена, а дебютната им песен е най-успешният сингъл, издаван от дамска група.

През 2000 г. момичетата се разделят и повечето се съсредоточават върху соло кариерите си. Виктория се омъжва за футболиста Дейвид Бекъм и започва да се занимава с мода.

На 12 август 2012 г., на церемонията по случай закриването на Летните олимпийски игри в Лондон групата отново стъпи заедно на музикалната сцена.

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

Destiny's Child

Американска R&B, поп група, създадена в Хюстън, Тексас през 1990 г. Започва съществуването си като квартет, по-късно остава трио в състав: Мишел Уилямс, Кели Роланд и Бионсе Ноулс.

Групата е продала 50 млн. копия от албумите си и е обявена за най-продаваната женска група на всички времена. Най-известните им хитове са "Say My Name" и "Survivor".

Групата се разпада през 2006 г. Бляскава музикална кариера и след разделянето на момичетата от групата прави Бионсе. Снима се и в няколко филма и се омъжва за рапъра Джей Зи. През тази година тя стана щастлива майка на близнаци.

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

TLC

Американско дамско R&B и хип-хоп, поп, фънк и ню джак суинг трио, създадено през 1991 г. с членове певиците Тион Уоткинс, Розонда Томас и рапърката Лиса Лопес. Групата добива популярност през 90-те и началото на новото хилядолетие.

Дебютният им албум "Ooooooohhh... On the TLC Tip" е продаден в 6 милиона копия по света. Този успех бе надминат от втория албум "CrazySexyCool", който е продаден с 23 милиона копия по света. Албумът получава диамантена сертификация. Пет години по-късно, през 1999 г. излиза третият албум "FanMail", който дебютира под номер 1 в Billboard 200. От него са продадени 11 милиона копия, а в хитове се превръщат синглите "No Scrubs" и "Waterfalls".

На 25 април 2002 г. Лопес загива в автомобилна катастрофа край Хондурас. Седем месеца по-късно е издаден четвъртият албум на групата "3D". Списание Billboard класира TLC като едно от най-големите музикални триота.

Между 1990 и 2002 г. групата има десет топ сингъла, четири номер едно сингъла, четири мулти-платинени албума и спечелени пет награди Грами. През 2012 г. TLC се класира на 12 място в топ 100 на най-велики жени по телевизия VH1 и като номер едно момичешка група.

През 2017 г. те са настроени да издадат последния си албум като TLC, но се поясни, че няма да се разделят след издаването на албума и ще продължат да изпълняват заедно.

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

All Saints

Британско/канадска дамска поп група, създадена през 1993 г. с членове сестрите Никол Апълтън и Натали Апълтън, Мелани Блат и Шазни Люис. През 90-те се превръщат в една от най-успешните английски поп групи, с общо 9 Топ 10 сингъла, два платинени албума, два златни албума и общи продажби от около 10 милиона копия.

През януари 2016 г. групата е продала общо 12 милиона записа. Техни известни хитове са "Never Ever" и "Pure Shores".

Любимите ни boy & girl поп групи от 90-те. Какви бяха тогава и какви са те днес?

Atomic Kitten

Британска момичешка попгрупа от Ливърпул. Основана е през 1998 г. Състои се от Лиз Маккларън, Наташа Хамилтън и Джени Фрост. Първият сингъл на триото носи името "Right Now" и излиза през декември 1999 г., нареждайки се сред първите десет в британската класация.

"The Tide Is High", "Whole Again", "Eternal Flame" се превръщат в световноизвестни хитове. Триото има 17 песни, 3 от които са номер едно. Имат издадени шест албума.