Моите берлински нощи

  • Сподели:
Моите берлински нощи

Мислите си, че последното парти в изоставена софийска банка е най-якото на света? Няма да ви разубеждавам, но все пак, моля, опитайте се да надникнете извън собствената си матрица, да погледнете малко по на запад от Стената и ще разберете къде наистина е купонът – в Берлин.

Тук нощта пада в петък и се разсъмва чак в понеделник, когато хората трябва да отидат на работа. Това е единственият европейски град, избран да се включи в инициативата Nights by Absolut - поредица партита, целящи да разбият всеобщите представи за забавление.

Партита, играещи без правила със светлините на нощта, маскиращи гостите, пъхащи ги в игра със забавлението. Партита, които разбиват в дансинга всички нощи, за които сте казвали: "Е, няма такъв купон!".

Събота е. В сърцето на индустриалната зона на немската столица съм, в стара, изоставена електроцентрала, която преди трийсетина години е помпала силите на Източна Германия. След промените заглъхнала за дълго, а днес сивата и намусена сграда кънти от звуците на електронната музика.

От входа по нищо не личи, че мястото е трансформирано. Стените са олющени, подът е студен, но влизащите са нетърпеливи да нажежат това място.

Изведнъж между бетонните колони изникват не само барове, лепкави от сладък алкохол, но и палми – живи и огромни, стигащи чак до тавана. Тук нощният живот буквално се превръща в джунгла.

Хората са дошли, за да надскочат границите и да са част от парти, което ще остане в клубната история. Всички носят черно, но не се сливат в тълпа, те са част от светлинното шоу. Тук и никъде другаде за лазерите се грижат хората, които обличат самата Лейди Гага. Зелено-сините светлини се отразяват в дрехите и така превръщат всичко, до което се докоснат, в част от случващото се. 

Шоуто започва малко след единадесет вечерта и само след няколко часа от тавана политат хиляди бели пеперуди, които, веднъж докоснали пода, стават сини.

Блондинки, мулати, чужденци и обикновени меломани – тук има от всичко. Липсват само опашките пред тоалетните, защото всички са се наредили за поредното питие, сервирано в буркан.

А коктейлите изненадват и най-големите експериментатори. Водката е смесена с ананасов сок и мента или с манго и табаско. Добре познатият "Черен руснак" е подсладен с карамелизиран сироп.

Няма повече да ви навивам, че това е партито на годината, но предупреждавам - подобни събития водят до пристрастяване и човек иска да ги повтаря всеки уикенд. Не се лъжете и не правете това у дома си! Оставете го на професионалистите и просто се ослушвайте за следващото място, на което можете да опитате нощта по абсолютно всеки възможен начин. 

Снимки: Личен архив на автора. 

Прочетете още от Ирина Денева в блога й wond~IR~land.

Моите берлински нощи
Моите берлински нощи
Моите берлински нощи
Моите берлински нощи
Моите берлински нощи
Моите берлински нощи
Моите берлински нощи
Моите берлински нощи
Моите берлински нощи
Моите берлински нощи