цветно

Невероятни снимки на непознати животни

Сигурно няма да повярвате, но на нашата планета има все още места, неоткрити от човека. Едно от тези девствени кътчета е планинският район в югоизточен Суринам. (Република Суринам е държава в северната част на Южна Америка.) В този район на Земята се намират последните недокоснати тропически гори, забулени загадъчно в дъждовни облаци.

Именно към тази неизследвана територия се отправят учените от природозащитната организация Conservation International. И те наистина намират Рая на Земята! Събират голямо количество данни за изключително редки растителни и животински вида. Дори нещо повече. Учените попаднат на растения, мравки, бръмбари, риби, земноводни, бозайници..., които науката не познава до този момент. Еколозите от Conservation International успяват да опишат над 1378 представители на флората и фауната.

Да се наследим на невероятното зелено богатство на Земята, което се надаваме, че ще съхраним и за следващите поколения!

Снимки: Conservation International

Предполагаем нов вид отровна жаба от сем. Dendrobatidae. Много от видовете в това семейство са отровни и някои племена използват отровата за лов. Тя обаче може да бъде и много полезна за медицински цели. Снимка: Trond Larsen
Предстоящи събития

Мисъл на деня