цветно

Новолуние в Скорпион - разтърсване и изцеление

Снимка: 13smok / Pixabay.com

Тази сутрин в 05:37ч. настъпи Новолуние в Скорпион – най-дълбокият, магичен и мощен знак, който ни носи промяна и трансформация. Негов символ е Фениксът, който изгаря и от пепелта на старата птица се ражда съвсем нова.

Ситуации и сфери от живота ни, които дълго време са стояли в сянка и към които не сме искали да гледаме, ще бъдат извадени наяве, разтърсени и изпепелени, за да могат да възкръснат наново и да бъдат излекувани.

Темите на Скорпиона, които ще са активни са: общи ценности и притежания, наследства, банкови дела, чужди пари, инвестиции, промяна (често чрез криза), приключване, преход, смърт, трансформация, прераждане, регенерация, интимни връзки и сексуалност, сливане, лечение на стари травми и страхове, навлизане в скритите по-дълбоки пластове на душата, тъмната ни страна, сянка, злоупотреба, теми табу, магичност, отвъдно, невидимо, окултно, нашият вътрешен лечител и шаман.

Промените, които се задават, могат да ни връхлетят внезапно, тъй като Слънцето и Луната са в опозиция с Уран – планетата на електричеството, свободата и резките обрати.

Какво точно ще ни донесе тази конфигурация е трудно да се каже с точност, тъй като Уран е свързан с неочаквани събития, приключване и/или започване, разбиване на старото и посяване на новото.

Той е като гръм от ясно небе, като викът "Еврика", когато внезапно проумеем нещо, което е било под носа ни през цялото време, но не сме били способни да го видим.

Той е бунтарят, който разбива ограниченията, той е свързан с третото око и Висшият ни Аз, който ни дава достъп до безкрайно поле с информация и възможности.

В същото време, въпреки големия заряд, движението напред няма да е лесно, тъй като двете планети управители на Скорпион са в напрегнати отношения помежду си. Марс (енергия, импулс, движение) и Плутон (трансформация, криза) заедно със Сатурн (ограничения, закон, авторитети) образуват аспекта квадрат, носещ сблъсъци, пречки и конфликти.

Импулсът за промяна ще бъде възпрепятстван от външни инстанции, или от собствените ни страхове и теми табу. Усещането е сякаш натискаме едновременно газта и спирачката – придвижваме се на подскоци и с ръмжене на двигателя, понякога ни се струва, че тъпчем на едно място, а понякога рязко отхвърчаме напред.

И за да не ни е прекалено скучно, отгоре на всичко това настъпва и времето на поредния ретрограден Меркурий (31 октомври – 19 ноември). На всеки три месеца за по три седмици планетата на комуникацията, технологиите и мисленето обръща хода си, и от земна гледна точка изглежда, сякаш върви "наобратно".

В тези моменти не е добре да стартираме нови проекти, но е прекрасно време за РЕстарт на предишни, за ПРЕподписване на договори или ПОДновяване на стари познанства.

Така че, ако имаме планове за започване на нещо съвсем ново, е добре да се впишем в първите два дни след Новолунието. Какво е подходящо и какво не, да правим по време на ретроградния период, може да прочетете тук:

Подкрепа във всички тези случвания ще получим от Юпитер (изобилие, късмет, разширение), който от 31 октомври до края на ноември ще сформира хармоничен аспект с Марс. Той ще ни води, ще ни носи оптимизъм, щедрост и благословия.

Той е като ангелът хранител, който бди над нас и дори и да е в последната минута, но успява да ни измъкне от заплетената ситуация, превръщайки я в ценна опитност.

Източник: Богомила-Сандия

За лични сесии – Таро, Регресия, ТЕС (темите могат да са свързани с отношения, повтарящи се ситуации, физически и емоционални симптоми, трудности в ежедневието и т.н.) както и за записване и информация относно следващите групи по Семейни Констелации: antarsandhya@gmail.com

Предстоящи събития

Мисъл на деня