цветно

Празнуваме любовта към четенето и детските книги

Снимка: DarkWorkX / Pixabay.com

Днес празнуваме любовта към четенето и вълшебните истории, които са неизменна част от щастливото детство. Международният ден на детската книга се отбелязва от 1967 г. Датата е избрана в чест на Ханс Кристиан Андерсен, който е роден на 2 април.

10 положителни ефекта за мозъка при четене

Любовта на децата към книгите се предава най-лесно чрез любовта на възрастните към четенето. Общуването с книгите е удоволствие, което не може да бъде прикрито. То пробужда апетита и любопитството на децата и посява семенцата на любовта към четенето.

20 големи мисли от "малките" книги

Предлагаме ви четири идеи, с които да превърнете деня си в истински празник, споделен с детето във вас или до вас:

20 вечни мисли за четящия човек

Завръщане към любима детска книга

Припомнете си коя беше вашата любима детска книга. Ако все още е някъде из библиотеката ви, открийте я и отделете време да почетете. Тя ще ви върне назад във времето и ще извика много емоции от детството. Надяваме се, че те ще са позитивни.

Дори да сте чели книгата десетки пъти, в някои отношения вероятно ще я прочетете като за първи път. Това е най-хубавото на любимите книги, нали? Всеки път казват нещо ново.

Астрид Линдгрен: Никога не забравяйте своето детство!

Снимка: Pezibear / Pixabay.com

Споделете коя е вашата любима книга с цитат от нея като коментар под материала и трима от вас ще получат подарък...книга, разбира се!

Мисъл на деня