цветно

Седем любопитни факта от Кама сутра

Снимка: pxhere.com

Кама сутра е класически индийски трактат, написан преди 1500 години. Заглавието му се превежда като "Мелодията на любовта", а самият текст разглежда всички аспекти на любовното общуване: физически, емоционален, психологически и социологически.

Подбрахме за вас седем любопитни факта от известния трактат:

1. Според Кама сутра има три типа мъже и три типа жени – Заек, Бик, Кон, Зайка, Кобила, Слоница. Най-хармонична е сексуалната връзка между Заека и Зайката, Бика и Кобилата, както и между Коня и Слоницата.

2. Жените, които са нежни и с мек характер се възбуждат бързо и могат да бъдат задоволени сравнително лесно за кратко време. Жените с рязък характер са по-трудно възбудими и имат нужда от продължителна любовна игра, а партньорът им трябва да вложи повече време и усърдие, за да задоволи потребностите им.

3. При мъжа възбудата и сексуалното желание отслабват след всеки акт в рамките на деня, докато при жената е тъкмо обратното – за достигане на първи оргазъм е необходимо най-продължително време, но при всеки следващ тя се възбужда и получава удовлетвоение по-бързо и лесно.

4. Има осем етапа, които водят до завършването на половия акт, като не е задължително да се премине през всеки от тях. Първият етап са прегръдките, следват целувки, драскане с нокти, ухапвания, различни пози по време на акта, ласки и стонове, промяна на положението на партньорите и орална стимулация.

5. Прилагането на физическа сила чрез пляскане, потупвания и по-интензивни погалвания се препоръчва за възбуждане на страстта. Независимо от усещането за болка те увеличават удоволствието и са детайлно описани в Кама сутра.

6. Съществуват девет вида сексуална връзка в зависимост от размера на половите органи; девет вида — в зависимост от продължителността на половия акт и още девет вида в зависимост от страстта на партньорите.

7. Има шестдесет и четири умения, които мъжете и жените изучават, като целта е да усвоят колкото може повече от тях. Момичето, което се обучава в любовното изкуство, може да избира от по-традиционни умения като пеене, свирене и танци до направа на козметика, извършване на религиозни обреди и магии, работа с енциклопедии и учене на чужди езици. Умението да играят шахмат и хазартни игри също е сред изкуствата, които е добре да усвои.

Мисъл на деня