цветно

Сексът лекува всички болести?

Снимка: Activedia / Pixabay.com

Всички болести могат да бъдат лекувани със секс, благодарение на хармонизиращото му въздействие върху целия организъм. Такова е било убеждението в древен Китай, където сексуалното общуване е разглеждано като трансцедентален опит, не просто като физическо взаимодействие.

Традиционната китайска медицина смята, че енергията в човешкото тяло циркулира по определени линии и болестите са свързани с блокиране на тази енергия. Нарушеният енергиен баланс може да бъде възстановен чрез определени движения на тялото по време на сексуално общуване.

Ето някои насоки, които да следвате, ако желаете да опитате тези древни лечебни практики. Описани са схематично и сухо, като "упражнения", но за да имат ефект е важно да бъдат изпълнени с емоция, отдаване и удоволствие от страна на двамата партньори:

Ролята на мъжа

Въпреки че описаните подходи са много прости, важно условие в тях е мъжът да владее техниката за задържане на еякулацията. Ако мъжът е способен да се въздържа, сексът повишава жизнеността и енергичността му. Обратно – всяка еякулация е свързана със загуба на жизнена енергия.

Ако мъжът не е в добро здраве, е още по-важно да се въздържа от еякулация. Например 20-годишният мъж може да свършва и два пъти на ден, ако е здрав, но 30- годишният е добре да не го прави повече от веднъж, а 40-годишният - веднъж на три дни.

Из "Тайните на изкуството любов" на Виктор Востоков, издателство "Интервю-прес".

Снимки: gr8effect / Pixabay.com

Cъбития

Мисъл на деня