Заспива веднага след секс? Значи ви обича!

  • Сподели:
Заспива веднага след секс? Значи ви обича!

Много жени недоволстват от това, че любимият им заспива веднага след секс. Според учените от университета в Мичиган, обаче, това свидетелства за истинска любов между партньорите, пише Mednovosti.

В изследването си психолозите анкетирали 456 души, които трябвало да попълнят анонимни тестове с въпроси, засягащи темата за близостта с партньора и чувствата към него. На всички участници бил зададен въпроса: "Кой от вас първи заспива след секс?" и "Кой заспива първи, ако секс не е имало?".

Станало ясно, че доброволците, чиито партньори обикновено заспивали веднага след ласките, били много по-склонни към гушкане и непринудени разговори със своя избраник или избраница, което свидетелства за привързаност и топли чувства.

Колкото повече сексуалният партньор на човек е склонен да заспива веднага след секс, толкова по-силен е стремежът на този човек към близост.

В хода на проучване се оказало, че съвсем не мъжете са тези, които заспиват първи след секс. Освен това жените заспивали първи в случаите, когато двамата не са правили секс.

Според учените това е свързано с факта, че в такива случаи мъжът продължава да се надява на ласки, или пък с "Феномена за охрана на съвкуплението", който се изразява в следенето за това да не би жената д а отиде при друг.

Източник: sroditeli.com