дизайн

B&B Italia - естетика на удобството

bebitalia.com

B&B Italia е водеща компания за дизайнерски мебели, основана през 1966 г. от Пиеро Амброджио Бунели. От създаването си компанията се отличава с индустриален подход към производството, за разлика от малките традиционни занаятчии в сектора по онова време.

Изследвания, творчеството и технологии се срещат в опит да уловят съвременните търсения и да създадат мебели, които преобразяват пространството в дома. Продуктите на B&B Italia са част от образа на италианския дизайн, който се налага като символ на висок стандарт в бранша.

Компанията реализира идеите на Пиеро Лисони (Piero Lissoni), Антонио Читерио (Antonio Citterio), Наото Фукасава (Naoto Fukasawa), Жан-Мари Масо (Jean-Marie Massaud), Патриция Уркиола (Patricia Urquiola), Заха Хадид (Zaha Hadid), Джаспър Морисън (Jasper Morrison), Марио Белини (Mario Bellini), Дейвид Чипърфилд (David Chipperfield) и др.

B&B Italia е отличена с множество награди, включително четири награди Compasso D‘Oro, най-престижното отличие в областта на италианския промишлен дизайн.

Компанията създава мебели за дома, за офис и публични пространства, има и специална серия обзавеждане за открити пространства. Представяме ви някои от най-известните модели мебели за сядане – дивани, лежанки и кресла, от серията за дома.

Снимки: B&B Italia

Мисъл на деня