дизайн

Casa M: усещане за уединеност и свързаност

Дом, отворен към прекрасни гледки, който дава усещане за уединеност и в същото време за свързаност с невероятната природа наоколо. Това е Casa M – къща, проектирана от López Duplan Arquitectos в див и красив район, населяван някога от ацтеките.

Намира се на около 100 км от столицата на Мексико и е разположена в подножието на хълм, заобиколен от буйна растителност. Архитектурата на къщата е замислена така, че човек да може напълно да се наслади на контакта с природата.

Сградата е разположена в най-високата част на терена и е заобиколена от обширна градина, в която се намира малко езерце. Основните екстериорни зони са оформени от две големи тераси и басейн, платформа до езерото и няколко по-малки пространства, оформени около къщата.

Границата между интериор и екстериор е тънка и на места незабележима. В интериора се откроява подът от дърво и камък, който подчертава естествената атмосфера. Модерни акценти са съчетани със старинни дървени мебели, а резултатът е просторно, светло и уютно жилище.

Да разгледаме:

Снимки: López Duplan Arquitectos 

Мисъл на деня