дизайн

Хижа La Binocle

La Binocle e хижа с минималистичен дизайн, проектирана от студио naturehumaine. Разположена е в планински район в югоизточен Квебек, Канада. Архитектурата на ваканционния дом е замислена така, че да разкрива гледка към красивия горски пейзаж.

Панорамната гледка е основен акцент в дневната и главната спалня. Покрай цялата кухня е предвидена дървена платформа, ориентирана на запад, от която почиващите могат да се насладят на залеза.

Вилата е "закотвена" върху скалист нос и е конструирана от два модула, свързани помежду си чрез антрето. В първия модул е разположена дневната, а във втория – двете спални. Наклоненият покрив на конструкцията следва естествения наклон на земята и създава усещането, че вилата се плъзга по скалата.

При проектирането на хижата основната цел на архитектите и дизайнерите е да създадат минималистична среда, която провокира към съзерцание и спокойствие. Изглежда са постигнали целта си.

Снимки: Adrien Williams / naturehumaine

Предстоящи събития

Мисъл на деня