дизайн

Търговски комплекс в Токио от Nendo

Снимкa: Takumi Ota / Nendo.jp

Японското студио Nendo създават цялостната концепция за дизайна на търговски комплекс за Onward, компания за облекло. Комплексът е наречен Kashiyama Daikanyama, тъй като Kashiyama е първоначалното име на компанията, основана през 1927 г., а Daikanyama е името на квартала, в който се намира комплексът.

Onward участва активно в социални и екологични проекти, в управлението на курорти и ресторанти, активно подкрепя културата и спорта в Япония. Затова и услугите, предлагани в комплекса в Токио, представят различните сфери на дейност на компанията.

На сутеренния етаж е разположено кафе, а на партера, има галерия и зала за събития и изложби. Магазини за модни и интериорни аксесоари очакват посетители на втория и третия етаж. На четвъртия пък се намира ресторант, свързан с малък бар на последното ниво.

За да се създадат балансирано архитектурно изживяване, при което преходите между екстериора и интериора са леки и естествени, проектантите подбират сходно изглеждащи материали както отвън, така и отвътре.

Всяко едно от нивата има различна интериорна концепция, която от своя страна създава уникална за мястото атмосфера. Чрез снимките и видеото може да се разходите из комплекса и да се докоснете до дизайнерските решения на Nendo:

Снимки: Daici Ano, Takumi Ota, Akihiro Yoshida / Nendo.jp
Филм: Toru Shiomi / Nendo.jp

Сградата има множество открити фасади, които позволяват на естествената светлина да влиза свободно в различните вътрешни пространства.

Мисъл на деня