дизайн

Творческа изолация в задния двор

Бягство от шумното ежедневие без да напускаш града? Възможно е, дори ако става дума за Ню Йорк. Двойка възлага на архитектурно студио Archi[te]nsions създаването на пространство за усамотение и творчество. В задния им двор, под клоните на дърветата, се появява малък павилион. 

Той е разположен върху бетонна основа и е с площ само 6,3 квадратни метра. Замислен е като място за изолиране от света и среща със собствените идеи. Интериорът е изключително изчистен, обзавеждането се изчерпва с кресло и писалище. Естественият цвят на дървесината създава уют.

Формата на павилиона е съобразена така, че в малкото помещение да навлиза максимално много естествена светлина - прозорци има на стената и покрива. Вътрешната облицовка е от бор, а външната от кедър. Дървесината се явява свързваща нишка между природата навън и творческата кабина вътре.

Резултатът е малко пространство, което може да побере големи идеи.

Снимки: Archi[te]nsions / Cameron Blaylock

Мисъл на деня