дизайн

Ваканционен дом, който провокира общуване

Снимка: Skylab Аrchitecture

Ваканционен дом, който приканва посетителите си да се насладят на природата в района, проектира архитектурното студио Skylab Аrchitecture.

Впечатляващата сграда в Колорадо е замислена така, че да осигури едновременно уединение на почиващите, но и възможност за общуване между приятели и роднини, отседнали заедно там.

Целта на архитектите е вилата да провокира комуникация между почиващите, но и между тях и скалистия планински пейзаж навън.

Ваканционният дом, наречен Owl Creek, е разположен на хълм, от който се разкрива панорамна гледка към Сноумас - един от най-известните зимни курорти в САЩ.

Във вилата са предвидени самостоятелни апартаменти за няколко семейства. Комфортните общи части обаче създават подходяща атмосфера за споделяне на свободното време между почиващите.

Едновременно с това архитектите са се постарали помещенията да разкриват колкото се може по-пълна гледка към околността.

В просторните помещения прониква много естествена светлина и визуалната граница между вън и вътре е премахната навсякъде, където това е възможно.

Нека видим! 

Снимка: Skylab Аrchitecture

Мисъл на деня