еко

Еко обувки от слама, камък и утайка от кафе

Снимка: Nat-2™

Nat-2 ™ е пионер в създаването на устойчиви екологични обувки от 2007 година. "Необходими са безкрайна креативност и здрав разум в бъдеще, за да съхраним планетата и да създадем среда, достойна за нашите деца и внуци", споделят от марката. 

В този контекст те се насочват към използването на материали и техники, които да гарантират практичен и красив продукт с дълъг живот. Устойчивото мислене е преплетено във всеки етап от проучването, проектирането, изработката и пласирането на продуктите.

Природните ресурси, които преобразяват в обувки са дървен материал, камък, сено, естествен каучук, трева, както и материали за рециклиране като царевица, зърна и растения, мляко, РЕТ бутилки, стъкло, винени тапи, остатъци от кожа, еко-памук, ананасови влакна, утайка от кафе и др. 

Маратонските се изработват ръчно от малък италиански семеен производител. Фирмата се стреми те да са изключително издръжливи, за да се избегне необходимостта от непрестанно закупуване на нови и нови обувки. 

Опаковките са от 100 % рециклируеми материали от устойчиви източници и винаги когато е възможно са за многократна употреба. 

Nat-2 ™ като марка и проект има за цел да формира у потребителите и индустрията убеждението, че има фантастични алтернативни материали, техники и подходи.

Убедителни са!

Мисъл на деня