изкуство

„Wear my glasses”– пътят на едни слънчеви очила

Интересни слънчеви очила и над 100 портретни фотографии.... Сигурно все още не разбирате за какво говоря. Става въпрос за оригиналната фотографска изложба на дизайнера Евгения Николова, озаглавена „Wear my glasses”. Интересният проект показва как едни дамски слънчеви очила се превръщат в начин на общуване.

Всичко започва миналата година, когато през април подарили на Евгения страхотни слънчеви очила. След като се видяла с няколко свои приятели, те много ги харесали и веднага поискали да ги пробват. Въпреки че очилата са на цветя, и мъже, и жени побързали да видят как ще им стоят. Тъй като това й се сторило забавно, Евгения направила на всеки по една снимка с готиния аксесоар, за да ги публикува във фейсбук профила си.

Постепенно тези снимки се превърнали в своеобразна хроника на срещите с приятели. Затова тя започнала да снима с очилата всеки приятел, с когото се среща. Така се стига до „Wear my glasses”, което вече се оформя като отворен проект с над 100 портрета на приятели. И всеки един от тях ... с „известните“ очила. Интересен факт е, че всички фотографии са заснети и обработени с iPhone 4 и отпечатани във формат 25х25 см.

Важно е да се отбележи, че всички средстава от откупки на фотографии от проекта „Wear my glasses”  ще бъдат дарени на децата от SOS Детски селища България. Всеки, откупил фотография, ще получи поименен Благодарствен сертификат от името на SOS Детски селища България.

Изложбата „Wear my glasses” ще продължи до 14 юли. Мястото е ATERA Print & Gallery на адрес София, бул. България 60 В. 

Евгения Николова завършва НХА през 2000 г. Работи като илюстратор, дизайнер и арт директор. "Започнах да снимам, за да си запазя местата и хората, с които съм била, и настроенията, свързани с тях. Днес да покажеш снимка се превърна в начин да общуване – равностоен на това да им разкажеш нещо или да споделиш мисъл с тях", казва Евгения.

Cъбития

Мисъл на деня