изкуство

Soul of Stone...

Може би сте попадали на страхотните фотоси на 3inSpirit Photography. И може би се чудите кой стои зад тях?!? Отговорът е Стефан Щерев, който се занимава с фотография сравнително от скоро – от 3 години, но като че ли несъзнателно я е търсил отдавна. Откривайки я, той осъзнава, че е намерил начина, по който да споделя света, който вижда... Светът на видимите и невидимите неща, които постоянно са му говорили и продължават да му говорят. „Може би звуча като шизофреник, но не съм...поне така ми говорят“, казва с усмивка Стефан.

„Всяка една песъчинка има какво да ни каже, стига да можем да го видим и чуем”, споделя той. „Фотографията ми даде възможност да показвам и разказвам за това на всички. Това ме прави изключително щастлив, защото мога да споделям красотата, която ни заобикаля”, допълва фотографът.

Днес ви представям фотосите от серията му „Soul of Stone”, а в няколко различни материала ще ви покажа и разкажа за други серии от снимки на Стефан.

„Soul of Stone”са направени през 2010 г. в Барселона. Интересно е, че Стефан решава спонтанно да снима обектите си и почти никога няма нагласени предварително фотосесии. Каквото му харесва го снима на момента, но както се вижда крайният резултат е впечатляващ.

„Мисля, че тези, които виждат нещо повече от едни черно-бели снимки на статуи, ще ме разберат за казаното по-горе. Когато видях тези „камъни“, аз замръзнах, исках да ги снимам колкото се може по-скоро. Имах чувството, че ще се мръднат, че ще си тръгнат от там... Снимах ги с часове, разказаха ми много неща, наистина много....Надявам се да ги чувате от снимките. Те разказват това, което искам да ви кажа и аз”, споделя фотографът.

Освен на http://www.3inspirit.com, може да следите и всичко ново, което публикува Стефан Щерев на: http://www.facebook.com/3inSpiritPhotography

Cъбития

Мисъл на деня