Théatro открива новия сезон с Бахаров, Блатечки, Фицата и Кръстанов

  • Сподели:
Théatro открива новия сезон с Бахаров, Блатечки, Фицата и Кръстанов

Арт пространство Théatro открива новия театрален сезон на първи октомври с една премиера и няколко заглавия, които стъпват на сцената му за първи път.

Премиерното заглавие е „Оптимистичен риболовен наръчник“ с Димитър Бакалов и Веселин Калановски. В тази брилянтна канадска комедия двама приятели отиват на последен риболовен излет. Нещо, което двамата не са правили от векове. Докато те се борят с възрастта и риболовното оборудване, през много смях разбираме за върховете и паденията в тяхното приятелство от детинство. Представление, изпълнено с много хумор и трогателна житейска мъдрост. Спектакъл, който те разсмива до сълзи, но хваща и за гърлото.

За първи път в Théatro ще се играе „Хайде да убием Матилда“ - постановка с участието на Асен Блатечки и Николай Урумов. Двама мъже и една пейка в парка. Единият има пистолет, а другият – налудничави идеи. Но това не е обичайното криминале. И двамата са дошли са нея – за Жената. За единия те я съпруга а за другия – любовница. Така започва една одисея – мрачна, комична и увлекателна.

Друго ново заглавие за сцената на Théatro е култовата постановка „Чамкория“ по едноименния роман на Милен Русков. В ролята на главния герой Бае Славе е Захари Бахаров, а представлението е на режисьора Явор Гърдев. Представлението е едно от тези, за които билетите свършват почти веднага.

„Бай Рок“ по идея на Филип Аврамов също ще бъде за първи път на сцената на арт пространството. Аврамов успява да събере на едно място – в себе си – всички пациенти на психиатриите, които имат санитарен полуден, като ги обедини в грандиозен концерт-спектакъл.

След над 400 изиграни представления и 11 сезона на сцена „Горката Франция!“ ще бъде в Théatro. Комедията с Александър Кадиев, Александър Дойнов, Фахрадин Фахрадинов, Катерина Евро и Анелия Луцинова сблъсква поколения, сексуална ориентация, ценностни стойности, идеали и любов. Любов в различните й проявления, форми и измерения.

Дебют на тази сцена ще направят Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова с „Извънредно положение“ и „Извънредно ЛЮБОВНО“, които разсмяха хиляди зрители това лято в страната. В първата постановка трите разказват истории от времето на карантината, в които може да се познае всеки от нас. Във втората думата взима любовта и историите са за отношенията между мъжете и жените, разказани от трите актриси.

И докато сме на тази тема, идва още едно представление, което ще бъде играно за първи път в Théatro. Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев са „Отчаяни съпрузи“. Тримата разказват за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години. Историите на тримата се обединяват от отчаяните опити на Бойко да си върне любимата. Можете да си представите какво следва.

Бойко Кръстанов ще можете да гледате и в моноспектакъла „Всички страхотни неща“, също премиерен за Théatro. Главният герои преживява тежка травма в детството си и механизмът, по който се опитва да я преодолее, е като прави списък на „Всички страхотни неща“. Именно през тях той търси себе си. Постановката носи със себе си светлината в момент, в който си мислиш, че мракът е надвил всичко.

Мария Сапунждиева, Христо Гърбов и Мариана Миланова ще минат през всички емоции в постановката „Петък 13“. Фаталният ден ще постави пред тях много въпроси. Какво ги чака, когато разберат, че освен числото 13, има други цифри, които коренно ще променят живота им точно в този ден? А как ли ще завърши той, ако това е само началото?

„Сватба със закъснител“ също дебютира на сцената на Théatro. Броени минути до сватбата. Да имаше как времето да се върне назад, защото всичко е с главата надолу, следователно - с краката нагоре. Под брачното легло на Бил цъка истинска бомба със запалителна смес от заплетени ситуации, изненадващи обрати, неочаквани събития и експлозивен хумор. Кой от всички герои пръв ще запали искрата? Смеха гарантират актьорите Филип Аврамов, Мая Бежанска, Тони Минасян, Илияна Лазарова и Христина Джурова.

Пет сезона по-късно и „Операцията“ от Иво Сиромахов стига до Théatro. Мариан Бачев, Орлин Горанов,Тони Минасян, Рада Кайрякова ви предлагат час и половина гарантирано забавление, препоръчано за здравето - колкото и да не ви се вярва, и от… Българския лекарски съюз.

Този сезон на сцената на Théatro се завръщат още обичаните и играни от години постановки „Шегите, които Бог си прави“, „Шегите на времето“, „Секси пране“ и продължението „Хенри и Алис сред дивата природа“.

Началото на сезона ще даде и първото издание на най-новото артистично събитие на българската сцена „Артмаратон на свободните духом”. Той ще продължи до четвърти октомври и ще събере на едно място спектакли, прожекции, концерти, литературни четения и уъркшопове.

Сред акцентите в селекцията на артмаратона са прожекция на част от телевизионната версия на митичния спектакъл “Хъшове” на режисьора Александър Морфов и среща с актьорите му, концерт на група “Атлас”, представлението „Вечеря с приятели“ с Асен Блатечки, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева и Кристина Янева

Филмовата програма включва най-новите и успешни български киноленти като “Страх” на Ивайло Христов и „Голата истина за група Жигули” на Виктор Божинов. Редом с програмата с игрално кино в кафенето на Théatro ще се прожектира и селекция от документални филми. Предвидена е и детска програма в рамките на събитието.