Джефри Арчър: "Скрито пред очите ти"

  • Сподели:
Джефри Арчър: "Скрито пред очите ти"

"Скрито пред очите ти" от издателство "Бард"

"Скрито пред очите ти" е вторият блестящ роман за Уилям Уоруик от майстора разказвач Джефри Арчър, автор на "Хрониките на Клифтън".

Уилям Уоруик е повишен в детектив сержант, но повишението му означава ново назначение. Заедно с екипа си той е пратен в наркоотдела в Съдърк, където веднага им възлагат да арестуват наркотърговец, известен като Усойницата, който ръководи фабрика за наркотици в Южен Лондон.

Обезсърчен от тежката задача, Уоруик изважда късмет, когато вижда уличен пласьор, познат му от ученическите години. Чрез заплаха за затвор Уилям го убеждава да стане информатор и така започва операцията по залавяне на Усойницата и спиране на производството на големи количества дрога, които заливат лондонските улици.

В един момент пак се появява лукавият Майлс Фокнър, който е в процес на развод с жена си Кристина, допуска грешка, която може да го прати зад решетките...

С типичните за Джефри Арчър неочаквани обрати "Скрито пред очите ти" е необикновеното продължение на "Риск печели, риск губи", първия роман за Уилям Уоруик.

Превод: Иван Иванов