Никола Бьогле: "Заговорът"

  • Сподели:
Никола Бьогле: "Заговорът"

"Заговорът" от "Ентусиаст"

След като "Пациент 488" се превърна в един от най-четените и коментирани трилъри за 2019 г., френският писател Никола Бьогле се завръща с втори смразяващ роман.

В "Заговорът", издаван у нас от "Ентусиаст", инспектор Сара Геринген и разследващият журналист Кристофър Кларънс се сблъскват с редица препятствия и с разтърсващи психиката разкрития.

"Спираща дъха история, добре конструирана и разказана умело. Това е рецепта за отличен трилър", споделя журналистът Стефан Прала за книгата, която вече получи високата оценка на читателите във Франция и още няколко европейски страни.

Всичко започва, когато голото тяло на очевидно измъчвана до смърт жена е открито на скала в Северна Норвегия. Раните, които разкъсват плътта ѝ, са във формата на мистериозни символи.

Когато инспектор Сара Геринген пристига на местопрестъплението, придружена от специалните части, е шокирана от разкритието, че жертвата е министър-председателят на страната.

Кого е разгневила главата на правителството? Какво е крила тя на острова, в бетонно светилище, скрито в подножието на фара? Сара бързо разбира, че това престъпление ще е само началото на поредица от убийства.

Колкото и да е странно, изглежда, че някой винаги е с една крачка пред нея в собственото ѝ разследване. Сякаш тази сянка може да прочете мислите ѝ...

От Норвегия, през древния ливански град Библос, чак до сърцето на Ватикана – стъпка по стъпка Сара разбира, че е замесена в безмилостен заговор. И в тази битка на живот и смърт тя ще трябва да се изправи пред най-жестоките си страхове, a скрити дълбоко истини започват да излизат наяве...

За автора

Никола Бьогле е френски писател и сценарист. Започва кариерата си като водещ, редактор и артистичен директор в телевизия М6. През 2011 г. публикува дебютния си роман "Първият череп" под псевдонима Никола Скер.

След излизането на обявения за бестселър "Пациент 488" Бьогле печели няколко престижни френски литературни награди:

Наградата за криминален роман на библиотекарите;

Наградата за популярен роман;

Наградата за нов глас в криминалната литература.

Книгата е преведена на няколко езика. "Заговорът" е вторият му роман.