красота

Коса, с която няма да останете незабелязани

Винаги когато отивам при моя фризьор поне веднъж в разговора с него стигаме до споменаване на думата релеф. А релефът при косата е задължителен елемент, както и този при тялото. Той прави и най-тънката и невзрачна коса да изглежда впечатляваща и стилна и е перфектно допълнение в контекста на цялостната визия.

Моят коафьор търси постигането на перфектния релеф на коса ми, в каквато и да е дължина, с вариация на фризурата и вкарването на нюанси при основния цвят. При други клиенти, в зависимост от техните желания и настроения, експериментите и крайните резултати са доста по-смели и впечатляващи. На практика ограничения за творчество при косите няма.

Естествено, аз съм от по-умерените експериментатори, които се стараят да постигнат ефектна визия с добре оформена фризура, лесна за поддържане и в стандартни цветове. Нуждата ми от промяна се изразява в това да сменя дължината, формата и да подсиля и обогатя основният ми цвят. Правила съм и по-смели експерименти във времето, но стигнах до извода, че да си магнит за хорското внимание в момент, в който искаш да се утвърдиш кариерно не е от най-печелившите карти, освен ако не се движиш в артистични среди.

Мммм да, ако си Денис Родман, Ники Минаж, Кристина Агилера или Кейти Пери цветният отпечатък в стил дъга е задължителен елемент. И този елемент перфектно пасва на целите и общият пъзел на личността.

Колоритните коси в няколко атрактивни цвята или пък силно обезцветени са доста популярна тенденция днес. Преди те някак си бяха приоритет на пънкарите, но сега в желанието на хората да намерят начин да се отличат от всеобщата сивота на масите бунтът на цветовете отново набира сила. И май това е нормално.

С идването на пролетта и пробуждането на цветната природа се пробужда и желанието ни и ние да сме цветни, иновативни и някак по-разпознаваеми.

Ако желаете, освен да сте в крак модата, да имате и хубава и здрава коса съобразете оцветяването със състоянието и здравината на косата си. Имайте предвид, че косата, оцветена в ударни или пастелни цветове изисква много повече грижа и поддържане, за да изглежда впечатляващо. Затова заредете се с качествена козметика.

Не забравяйте, че косата, като всяка друга част от вашето тяло изисква време, внимание и грижа! За да имате дълго време впечатляващ приказен ефект и зашеметяваща коса трябва да подхождате разумно в експериментите си.

Снимки: Boredpanda.com

Cъбития

Мисъл на деня