красота

Масло от гроздови семки за здрава и красива кожа

Снимка: Mareefe / Pixabay.com

Маслото от гроздови семки се използва като натурален продукт в грижата за косата и кожата. То прониква бързо в кожата и не оставя мазно усещане. Тъй като не запушва порите, е идеално за всички типове кожа, включително за мазна кожа, която се нуждае от овлажняване.

Маслото от гроздови семки се прилага за:

  • овлажняване на кожата;
  • лекуване на акне;
  • изсветляване на кожата;
  • стягане на порите;
  • намаляване на появата на белези;
  • премахнете на грима.

Подходящо е като ежедневна терапия за лице - масажирайте няколко капки върху чиста кожа преди да си легнете вечер, вместо нощен крем.

Терапевтичният и разкрасителен ефект на маслото се дължи на съдържанието на витамин Е и омега-6 мастни киселини, които подобряват състоянието на кожата и се борят със свободните радикали.

Свободните радикали и факторите на околната среда като слънце, вятър и замърсяване, имат негативен ефект върху кожата. Те я изсушават, променят цвета й и ускоряват стареенето.

Витамин Е е силен антиоксидант и затова е важно да бъде част от ежедневното меню. Може да се прилага и директно върху кожата под формата на масло от гроздови семки.

Омега-6 и омега-3 мастните киселини са от решаващо значение за функционирането и външния вид на кожата. Основната омега-6 мастна киселина в маслото от гроздови семки е линоленовата киселина, която успокоява възпалението в средния и външния слой на кожата.

Маслото от гроздови семена може да подобри състоянието и на косата. Ако имате пърхот, който често се причинява от сух скалп, прилагането на маслото върху кожата на главата ще да помогне за възстановяването й.

Мисъл на деня