красота

Три масла за неустоима коса

Снимка: pxhere.com / Monika Stawowy

От дълбока древност маслата от различни растения са използвани за разкрасяване. В миналото достъп до тях са имали много малко жени. Днес можем да намерим масла от цял свят и да се насладим на силата им да преобразяват косата ни.

С най-добри качества са студено пресованите масла, съхранявани в тъмно стъкло. И трите масла, които ви представяме се използват като маска с отмиване. Нанасят се върху скалпа и косата, за по-силен терапевтичен ефект се слага шапка.

При много суха коса може да нанасяте малко количество от маслата върху връхчетата на косата. Сложете няколко капки върху дланите, размажете и минете само връхчетата. Не се налага отмиване.

Аргановото масло

Традиционно се добива в Мароко. Действа като дълбоко подхранваща терапия за косата и скалпа. Подобрява еластичността на косъма и възстановява здравия му вид. Предпазва от накъсване и е добра профилактична терапия за цъфтящи краища.

Маслото от маслина

То е популярно козметично средство в Средиземноморския район и се използва за поддържането на косата от векове. Повлиява състоянието на скалпа и косъма. Зехтинът се използва при лечение на пърхот. Възстановява изтощена и суха коса.

Бадемовото масло

Също е с доказани качества по отношение на здравето на косата и скалпа. Освен при суха и изтощена коса, то има благотворно действие и при мазна коса. Нанасянето на маслото върху скалпа успокоява сърбежа и раздразнението на кожата. Използва се и при косопад. Придава жизненост и блясък на косата.

Мисъл на деня