Топ 5 тренда за пролет-лято 2018

  • Сподели:
Топ 5 тренда за пролет-лято 2018

Миуча Прада казва: "Начинът, по който се обличаш, е начинът, по който представяш себе си пред света, особено днес, когато човешките контакти са толкова бързи. Модата е мигновен език." 

С наближаването на пролетта и лятото тази година ще обърнем внимание на най-популярните облекла от тазгодишната колекция на големите модни икони и кое се наложи като тенденция.

1. Пастелни цветове

Пастелните цветове остават на мода и тази година. С тях няма къде да сбъркате, тъй като могат да се комбинират с класическо черно, елегантно бяло, ярки принтове, деним и общо взето всичко в гардероба ви. Пастелните цветове определено са акцент в ревютата на Tom Ford, Michael Kors, Victoria Beckham, Chanel, Alexander McQueen и др.

2. Деним

Денимът никога не е излизал от модата, като тази година дизайнерите стават все по-изобретателни. Моделите на Tom Ford, Tibi, Max Mara, Nina Ricci, Fendi определено изпъкват. Имаме якета, панталони, поли и дори бюстиета. Определено на мода се връщат изчистените дънкови облекла с ненатрапчив кант.

3. Тренчкот

В края на миналата година Alexander McQueen заложи на тренчкот с бродерия от метални нишки в златисто-розово, груби ръбове и дължина до глезените. Допълнителните акценти са големината (поне един размер над вашия) и класическият колан на талията. Bottega Veneta, Max Mara, Y/Project и Dries Van Noten заложиха на по-класически вид, който в никакъв случай не е скучен.

4. Прозрачност

Трансперантните дрехи, които обвиват тялото като було до скоро бяха табу, но през тази година дизайнерите залагат точно на това. С прозрачните материи се цели загадъчност, но не прекалена разголеност. С подходящо бельо роклите на Dolce & Gabbana, Christian Dior и Jil Sander обраха овациите с изтънчеността си. Фините материи те карат да се чувстваш свободно и определено приковават погледите.

5. Пола тип "молив"

Пола тип "молив" е подходящ избор за всяка жена. Ако се притеснявате от несъвършенствата на тялото си може да комбинирате полата с по-широка блуза. Често се комбинира с остри обувки и чорапогащник, а ако сте представител на сладките "миньончета" високите обувки в телесен свят ще ви направят да изглеждате по-висока. Prada и Hermes заложиха на интересен принт, а Gucci и Erdem на карето.

Топ 5 тренда за пролет-лято 2018

Пастелните цветове могат да се комбинират с класическо черно, елегантно бяло, ярки принтове, деним...

Снимка: tomford.com

Топ 5 тренда за пролет-лято 2018

На мода се връщат изчистените дънкови облекла с ненатрапчив кант.

Снимка: maxmara.com

Топ 5 тренда за пролет-лято 2018

Dries Van Noten заложиха на по-класически вид тренчкот, който в никакъв случай не е скучен.

Снимка: driesvannoten.be

Топ 5 тренда за пролет-лято 2018

С прозрачните материи се цели загадъчност, но не прекалена разголеност. 

Снимка: Dolce & Gabbana

Топ 5 тренда за пролет-лято 2018

Полата тип "молив" често се комбинира с остри обувки.

Снимка: armani.com

Топ 5 тренда за пролет-лято 2018