Събития

#НавънКъмСебеСи с новите лица на българската театрална сцена

септември
25
МЯСТО
София
НАЧАЛЕН ЧАС
18:00

През пролетта АртАкция реализира символична акция за спасяване на духа чрез инициативата #НавънКъмСебеСи. Второто издание ще представи пред широката аудитория новите лица на българската театрална сцена в края на септември.

Тя имаше за цел да вдъхне кураж и увереност на българската публика в периода на изолация, наложена от невидимата, но сигурна заплаха Covid-19, че някои от техните най-обичаните актьори остават близо до своите почитатели.

Ето защо през април едни от най-талантливите български актьори изпълниха фрагменти от крайъгълни за световната и българската драматургия произведения под формата на монолози, които достигаха последователно, в продължение на един месец, до своята публика по дигиталните канали на АртАкция и социалните мрежи.

В инициативата се включиха: Деян Донков, Весела Бабинова, Велислав Павлов, Йоана Буковска, Валентин Ганев, Лили Гелева, Христо Мутафчиев, Лилия Маравиля, Владимир Пенев, Бойка Велкова, Иван Бърнев, Свежен Младенов.

Видеата бяха гледани и споделяни стотици хиляди пъти и до днес представляват малко бягство от делника, давайки ни така необходимата храна за душата.

Пандемията и последиците от нея не подминаха и най-младите, заредени с амбиция и надежди абсолвентски класове от специалност "Актьорство за драматичен театър" и "Актьорство за куклен театър", випуск 2020.

Те не успяха да изживеят своите звездни мигове с изпълнение на дипломните си спектакли пред публика и не получиха аплодисментите, които заслужават. Именно затова екипът ни реши да подкрепи и най-младите актьори чрез това продължение на проекта #НавънКъмСебеСи.

Второто издание ще представи пред широката аудитория новите лица на българската театрална сцена. За тях, сигурни сме, тепърва ще се говори. Сега те идват във вашия дом, за да се запознаят с вас, бъдещата им публика.

Избраните монолози на актьорите от класовете на доц. Пенко Господинов, проф. Стефан Данаилов и проф. Жени Пашова са от класически и съвременни пиеси.

В близките седмици в специалната категория на #НавънКъмСебеСи в АртАкция ще имате възможност да се възхитите на таланта на Лана Гекова, Недиляна Павлик, Александра Майдавска, Димитър Сулев, Боряна Бабанова, Васил Илиев, Живко Сираков, Венцеслав Димитров, Ралица Петрова, Явор Вълканов.

Режисьор на видеата е Петър Вълчев, а първият монолог е от "Мостът" на Лорън Ван Ветер в изпълнение на актьора Живко Сираков от класа на проф. Стефан Данаилов. Той може да бъде гледан още днес на този линк.

На 25 септември, в Каза Либри, ще бъде организирано представяне на заснетите монолози, където всички желаещи ще могат да се запознаят с актьорите на живо. То ще бъде придружено от елегантен коктейл, който ще се състои при строго спазване на всички мерки срещу разпространението на Covid-19.

Виж още:
ноември
05

Бляскав оперен гала спектакъл със солистите на Болшой театър

НДК, София
Бляскавият оперен гала спектакъл със звездните солисти на Болшой театър с нова дата - 5 ноември...
октомври
24

Дейвид Гарет с концерт през октомври 2021

София
След невероятния успех в 14 държави, от родната Германия до държави като Италия, Полша, Турция и...
февруари
12

Портрети, автопортрети и шаржове в Музея на хумора и сатирата

Габрово
Възможно ли е да видите на едно място Чудомир, Алеко Константинов, Радой Ралин, Тодор Колев,...
август
31

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

София
Събитието ще се състои на 31 август пред катедралния храм "Свети Александър Невски", днес...
Cъбития

Мисъл на деня