Събития

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма

септември
От
04
септември
До
05
МЯСТО
град Троян
ЧАС
17:00 - 22:00

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма

 

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Троян с двудневна програма с концерти, огнени спектакли, куклен театър и съвременен цирк на 4 и 5 септември. Входът е свободен, а събитията ще се състоят на площад “Възраждане”.

6Fest е мултижанров уличен фестивал, който през 2017 и 2018 г. се провежда в Габрово, а от 2019 г. - в Пловдив като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата и от Културния календар на града. Още в първите си години 6Fest обявява концепцията си за пътуващи издания, каквото е и предстоящото в Троян - осмо в историята на фестивала. 6Fest Троян 2021 се провежда със съдействието на Община Троян.

Троянци и гостите на града ще могат да се потопят в магията на съвременното цирково изкуство заедно с артистите на кокили, клоуните и мимовете на Пътуващ театър “Скрин” (София, Перник). Очакват ни два циркови пърформанса, в които активно участие ще може да вземе и публиката. Театърът ще представи и кукленото представление “Голямото жабешко пътешествие”, подходящо за детска и семейна аудитория. 

И в двете фестивални вечери ще гледаме огнени спектакли. На 4 септември огнена група “Ignis” (София) ще представи “Огнена магия” - спектакъл, в който чрез различни техники и инструменти артистите ще ни пренесат в света на огъня и магичните същества. На 5 септември огнена група “Black Fire” (Габрово) ще изиграе “Прераждане от мрака”. “Black Fire” е една от младежките огнени формации в България, участва и в първото у нас фестивално издание с улични огнени спектакли, реализирано от 6Fest през 2020 г. в Пловдив.

Програмата на 6Fest включва и четири концерта. На 4 септември първи на сцената ще излезе Алек Кирев - един от младите български музиканти, който прави авторска музика в стил инди/ инди поп. В Троян ще представи както свои песни, така и кавъри на популярни парчета. Първата фестивална вечер ще завърши с “Луда латино нощ” - нажежаващ страстите танцово-китарен спектакъл с участието на китариста Радослав Талев, вокалите Ваня Талева и Виктория Гергова от Габрово и танцова формация “Mariposa” от Пловдив. Спектакълът е базиран на популярната латино музика със силно китарно присъствие, атрактивни танци и песни и активното участие на публиката, която е добре дошла да се включи в ритъма на кубинската нощ. Радослав Талев е концертиращ китарист със собствена музикална школа “Звезди в аванс” в Габрово заедно с Ваня Талева. Пловдивската група за кубинска салса “DS Mariposa” е създадена преди 9 години от хореографката Виолета Чалъкова.

Във втория фестивален ден 5 септември Константин Кучев ще изнесе специален концерт за деца и родители. Константин е музикант и композитор, автор е на детските албуми “Кой живее в микрофона” и “Косе - Босе”, съавтор на поредицата “Вълшебни песнички”. Носител е на наградата на "Музикаутор" за млад автор и за най-добра авторска песен за 2018 г. Концертите му за деца и родители са интерактивни, като в тях участва и публиката.

Фестивалът ще бъде закрит с концерта на "ДевиРа" и “Основно Ветрове”. "ДевиРа" са сестрите Боряна и Йоана Апостолови - фолклорни певици и инструменталисти, които по свой уникален начин претворяват фолклорите на България, Иран, Африка, Индия, Корея и много други. "Основно Ветрове" са музикантите Петър Йорданов - Бъни - хенгдръм, рафдръм, диджериду, бас, перкусии, и Константин Кучев - вокал, цигулка, хърди-гърди, индийски ситар.

Актуална информация за фестивалната програма и участниците може да се открие в сайта https://www.6fest.art/ и в специалното Facebook събитие https://www.facebook.com/events/4037239783059199/ .

 

 

ПРОГРАМА ПО ЧАСОВЕ

 

6Fest Троян, площад "Възраждане"

 

4 септември 2021, събота

 

17:00 - 18:00

Цирков пърформанс - клоуни и мимове

Пътуващ театър “Скрин”

 

18:30 - 19:30

Концерт

Алек Кирев

 

20:00 - 20:30

Огнено шоу “Огнена магия”

Огнена група “Ignis”

 

21:00 - 22:00

“Луда латино нощ”

Танцово-китарен латино спектакъл

Радослав Талев, Ваня Талева и танцова формация “Mariposa”

 

5 септември 2021, неделя

 

11:00 - 11:45

“Голямото жабешко пътешествие”

Куклено представление

Пътуващ театър “Скрин”

 

17:00 - 17:50

Детски концерт

Константин Кучев

 

18:30 - 19:30

Цирков пърформанс - кокили

Пътуващ театър “Скрин”

 

20:00 - 20:25

“Прераждане от мрака”

Огнен спектакъл

Огнена група “Black Fire”

 

21:00 - 22:00

Концерт

ДевиРа & Основно Ветрове

 

 

Виж още:
октомври
24

Дейвид Гарет с концерт през октомври 2021

София
След невероятния успех в 14 държави, от родната Германия до държави като Италия, Полша, Турция и...
ноември
05

Бляскав оперен гала спектакъл със солистите на Болшой театър

НДК, София
Бляскавият оперен гала спектакъл със звездните солисти на Болшой театър с нова дата - 5 ноември...
Cъбития

Мисъл на деня