Събития

ГОРОтворителен концерт на Оратница и WWF

май
14
МЯСТО
България
ЧАС
20:00 - 21:30

Природозащитната организация WWF и музикална група "Оратница" имат удоволствието да ви поканят на ГОРОтворителен онлайн концерт.

Идеята на музикалното събитие е да направи деня ви още по-смислен и вдъхновяващ, но също и да насочи общественото внимание към спешната нужда от опазване на българската природа.

Съвместният проект на WWF и "Оратница" ще пренесе в дома ви усещането за автентичната дива природа, ще ви зареди с енергията на високопланинските гори и ще ви отведе във величествената компания на вековните дървета.

Уникални инструменти от цял свят ще създадат за вас неподражаема хармония от звуци, която ще засили мистичния елемент от преживяването.

Диджеридуто, например, ще ви изпрати в далечна Австралия и ще ви потопи в музикалния ритъм на аборигените. Някога местните племена изработвали инструмента от парче кухо евкалиптово дърво с дължина до три метра и го наричали йедаки.

Смята се, че диджеридуто е най-старият духов инструмент в света, като най-ранните сведения за съществуването му са скални рисунки на възраст около 1500 години.

Кахонът пък ще ви пренесе на другия край на Земното кълбо – в джунглите на Перу. До края на XIX в. перкусионният инструмент, чиято традиционна форма наподобява правоъгълна кутия с отвор, добива популярност в цяла Латинска Америка и става неразделна част от кубинската музикална култура. Днес той се асоциира с любимото на мнозина фламенко.

Екзотичните музикални инструменти обаче ще вървят ръка за ръка с традиционните, поради което ще можете да се насладите също на гайда, кавал и типичен български тъпан. А по пътя към пълната идилия ще ви отведат три ангелски гласа.

И докато се настройваме за концерта, днес повече отвсякога е важно да помислим какви искаме да бъдем утре и в каква среда предпочитаме да съществуваме.

Хубаво е да преосмислим значението на природата в нашия живот и да ѝ благодарим, както можем, за безценните екосистемни услуги, които не спира да ни предоставя и в най-тежките моменти – като достъп до чист въздух, питейна вода, храна, както и суровини за лекарства и енергия.

Десетилетия наред WWF работи неуморно, за да пази българската природа и да създава нови гори. За да ви направи съпричастни към своята кауза, природозащитната организация заедно с група "Оратница" ви канят на 14 май (четвъртък), точно в 20:00 ч. да се настаните удобно пред компютъра вкъщи, да отворите Фейсбук страницата на WWF Bulgaria и да се насладите на тематичния ГОРОтворителен онлайн концерт.

Той ще бъде достъпен за всички поддръжници на WWF и фенове на "Оратница" и хубавата българска музика.

Ако не сте си купили билет предварително от URBO, ще можете да подкрепите работата, която екипът на WWF върши с цялото си сърце, отдаденост и експертиза, и по време на самия концерт.

Дарете 1 лев с SMS като изпратите текст DMS GORA на номер 17777 или направете онлайн дарение на: https://www.spasetedivatapriroda.bg/gora. По този начин ще подпомогнете усилията на WWF в грижата им за природата и ще допринесете за това "ГОРОтворенето" да продължи!

Виж още:
ноември
28

Андре Рийо се завръща през ноември в София

"Арена Армеец", София
Холандският "Крал на валса", който направи класическата музика достъпна до всички, ще доведе...
юни
19

Мika и Rag’n’Bone Man откриват фестивала Франкофоли в София

София
От тази година Франкофоли се мести в София и ще посреща своята публика в Парка на столичното летище.
ноември
13

Бляскав оперен гала спектакъл със солистите на Болшой театър

НДК, София
Един изключителен празник за сетивата предстои за многобройните почитатели на оперната класика и...
март
06

Асен Блатечки, Нейтън Купър и Диляна Попова в любовен триъгълник

България
Художествено пресъздаване на исторически моменти от българската действителност в края на втората...
май
21

Изложбата "Три сезона в годината" на Аршак Нерсисян

Арт Галерия Le Papillon, Варна
Aрт галерия Le Papillon представя отдавна планираната изложба на Аршак Нерсисян с най-новите му...
февруари
20

Изложба на Дечко Узунов

Художествена галерия "Дечко Узунов", София
На 20 февруари (четвъртък) от 18:00 ч. ще бъде открита изложба на Дечко Узунов: "Едно пътуване до...
май
25

Скарлет Йохансон се завръща като Черната вдовица

България
В Черната вдовица Скарлет Йохансон се завръща като емблематичната едноименна героиня, за да...
септември
27

Европейска премиера на Писъкът на медузите

Пловдив
Канадският мултидисциплинарен артист Алън Лейк ще представи европейска премиера на своя...
юли
18

Последното турне на легендите KISS ще мине и през България

Арена Амеец, София
Световната обиколка END OF THE ROAD ще разтърси София на 18 юли 2020!
Cъбития

Мисъл на деня