Събития

Премиера на книгата "Портиерът към Ада" от Иво Христов

май
16
МЯСТО
Gramophone club
ЧАС
19:00 - 21:00

Стивън Крендъл е млад човек, който от години отглежда като капризно цвете огромна омраза и неприязън към живота. Сякаш е заченат не от божествения лъх, а от зловонния дъх на Сатаната. На пръв поглед незабележим с нищо, но с болното съзнание за значимост и величие по единствения начин, който би могъл да роди едно болно съзнание – надмощие чрез насилие.

Дали пък някои наистина се раждат зли… Или вече толкова са се размили усещанията за Добро и Зло… Какво трябва да се е случило, за да обсеби невръстното съзнание с всепоглъщащите демони на разрушението… 

Разкъсван между свирепата хватка да раздава справедливост спрямо кривото огледало на собствената си реалност и естествено заложения рефлекс към смирение и боязън от възмездие, героят крещи за любов и взаимство.

Ще се чуе писък в нощта, ще проблесне острие на бръснач… Портите на Ада ще бъдат отворени…

Продължението на тази вълнуваща история можете да разберете само, ако присъствате на премиерата на седмата книга на младия писател Иво Христов – "Портиерът към Ада".

За първи път домакини на нашето събитие ще бъде любимият столичен Gramophone club. Представянето на книгата ще се състои на 16 май (четвъртък) от 19.00 ч. Обичани артисти от театралната сцена, киното и телевизионния екран, известни музиканти, влогъри и изявени тв водещи ще представят на гостите "Портиерът към Ада", прочитайки някой от най-вдъхновяващите откъси от четивото.

Ще се пее, ще се чете и ще се говори за българска литература. За финал 17-годишният автор ще разкаже повече за новата му книга и за бъдещите му творчески планове. Над какво работи в момента? Как успява да съчетае писането с училището? Какво го вдъхновява най-много?

Отговорите на тези въпроси ще можете да разберете на 16 май!

За Иво Христов:

Иво Христов е млад български автор с необичайна и трогателна история. Роден е на 16.07.2001 г. в град Радомир, където живее и до днес. Първата си книга "Приятелите умират заедно" написва на 13-годишна възраст, след като претърпява четири мозъчни операции и му се налага да прохожда отново, и отново. Следва издаването на новелата "Животът не струва пари", "Тя е моя", "Календарът на живота", "Изпусната любов" и "Отломки от минал живот". Към днешна дата Иво продължава борбата си за живот, но не само ходи, а и лети чрез разказите, които пише.

По време на премиерата ще се проведе и благотворителен базар с ръчно-изработените сувенири на майката на Иво – Милена. Събраните средства ще бъдат използвани за лечението на младия автор, който от години се бори се здраве и живот.

Събраните средства от продажбата на книгите ще бъдат използвани за издаването на вече готовите проекти на Иво Христов. Закупуването на книга не е обвързано с подпомагане на благотворителната кампания "Живот за Иво".

Очакваме ви!

Виж още:
ноември
30

Орлин Горанов & Акага

НДК, зала 1
Орлин Горанов и Акага с мащабно и цветно шоу на 30 ноември!
март
22

Приказка за обой • Фортисимо Фамилия

Камерна зала "България"
На 22.03.2020 от 11:00 и от 12:30 в Камерна зала "България", главна роля ще вземе инструментът обой.
септември
28

Хайдушко сборище

Хисаря
"За да я има България, за да пребъде! Нека делата ни не бъдат само думи, а действия в развитието...
април
26

Приказка за кларинет • Фортисимо Фамилия

Зала "България"
Fortissimo Family и Софийска филхармония / Sofia Philharmonic продължават с...
ноември
16

Концерт "На 8 рояла" с 16 пианисти и 32 ръце | Пловдив

Спортен Комплекс Сила
Концерт без прецедент ще зарадва почитателите на класическата музика у нас тази есен. "Концерт на...
септември
16

"Летни нощи" с "Бела Воче"

Камерна зала "България
Вокална формация BELLA VOCE 
октомври
30

Кирил Маричков на 75 години

НДК, зала 1
На 30 октомври почитателите на българския рок ще си подарят един истински незабравим концерт, с...
септември
06

Гайдарско надсвирване "Златна Българска Гайда"

Копривщица
За шести път ще писнат шарените гайди по копривщенските поляни.Малките моми и юнаци ще делят...
септември
14

Майкъл Бубле в България

"Арена Армеец"
Майкъл Бубле (Michael Bublé) е канадски певец, текстописец, композитор, актьор и продуцент.
Предстоящи събития

Мисъл на деня