Събития

Премиера на книгата "Портиерът към Ада" от Иво Христов

май
16
МЯСТО
Gramophone club
ЧАС
19:00 - 21:00

Стивън Крендъл е млад човек, който от години отглежда като капризно цвете огромна омраза и неприязън към живота. Сякаш е заченат не от божествения лъх, а от зловонния дъх на Сатаната. На пръв поглед незабележим с нищо, но с болното съзнание за значимост и величие по единствения начин, който би могъл да роди едно болно съзнание – надмощие чрез насилие.

Дали пък някои наистина се раждат зли… Или вече толкова са се размили усещанията за Добро и Зло… Какво трябва да се е случило, за да обсеби невръстното съзнание с всепоглъщащите демони на разрушението… 

Разкъсван между свирепата хватка да раздава справедливост спрямо кривото огледало на собствената си реалност и естествено заложения рефлекс към смирение и боязън от възмездие, героят крещи за любов и взаимство.

Ще се чуе писък в нощта, ще проблесне острие на бръснач… Портите на Ада ще бъдат отворени…

Продължението на тази вълнуваща история можете да разберете само, ако присъствате на премиерата на седмата книга на младия писател Иво Христов – "Портиерът към Ада".

За първи път домакини на нашето събитие ще бъде любимият столичен Gramophone club. Представянето на книгата ще се състои на 16 май (четвъртък) от 19.00 ч. Обичани артисти от театралната сцена, киното и телевизионния екран, известни музиканти, влогъри и изявени тв водещи ще представят на гостите "Портиерът към Ада", прочитайки някой от най-вдъхновяващите откъси от четивото.

Ще се пее, ще се чете и ще се говори за българска литература. За финал 17-годишният автор ще разкаже повече за новата му книга и за бъдещите му творчески планове. Над какво работи в момента? Как успява да съчетае писането с училището? Какво го вдъхновява най-много?

Отговорите на тези въпроси ще можете да разберете на 16 май!

За Иво Христов:

Иво Христов е млад български автор с необичайна и трогателна история. Роден е на 16.07.2001 г. в град Радомир, където живее и до днес. Първата си книга "Приятелите умират заедно" написва на 13-годишна възраст, след като претърпява четири мозъчни операции и му се налага да прохожда отново, и отново. Следва издаването на новелата "Животът не струва пари", "Тя е моя", "Календарът на живота", "Изпусната любов" и "Отломки от минал живот". Към днешна дата Иво продължава борбата си за живот, но не само ходи, а и лети чрез разказите, които пише.

По време на премиерата ще се проведе и благотворителен базар с ръчно-изработените сувенири на майката на Иво – Милена. Събраните средства ще бъдат използвани за лечението на младия автор, който от години се бори се здраве и живот.

Събраните средства от продажбата на книгите ще бъдат използвани за издаването на вече готовите проекти на Иво Христов. Закупуването на книга не е обвързано с подпомагане на благотворителната кампания "Живот за Иво".

Очакваме ви!

Виж още:
юни
21

Francofolies Blagoevgrad 2019

Парк "Македония", Благоевград
Заповядайте на петото юбилейно издание на Франкофоли Благоевград 2019!
юни
01

Първи юни с "Джаз за деца"

PhotoSynthesis
На първи юни от 11.00 ч. каним всички деца и непораснали възрастни да отпразнуваме шумно и...
май
28

Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи

НДК
Второто издание на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще се...
септември
17

Лили Иванова отново на Античния театър

Античният театър в Пловдив
Концерт на голямата прима на българската естрада на сцената на Античния театър!
декември
16

Lara Fabian - 50 World Tour

Арена Армеец
Харизматичната Lara Fabian ще посети България през декември 2019, като част от световното й турне...
септември
04

Гледайте Джон Клийз на живо в София

НДК, зала 1
С черния си британски хумор, господин Клийз много често бива наричан "Кръстникът на...
декември
07

Deep Purple отново в България

Арена Армеец, София
Легендите Deep Purple се завръщат на 7 декември в България за един много специален концерт! 
октомври
03

Eros Ramazzotti | Sofia

Арена Армеец
Eros Ramazzotti ще посети България през 2019 като част от световното турне Vita Ce...
ноември
30

Орлин Горанов & Акага

НДК, зала 1
Орлин Горанов и Акага с мащабно и цветно шоу на 30 ноември!
Предстоящи събития

Мисъл на деня