цветно

5 от най-романтичните места във Валенсия, Испания

Снимка: pixabay.com

Искате да направите една романтична изненада на вашия партньор? Валенсия е правилното място!

Валенсия е град в Испания, столица на автономна област Валенсия и третият по население град в Испания (след Мадрид и Барселона). Лятото е най-благоприятно за пътувания във Валенсия - градът прелива от културни събития: концерти, изложби, карнавали, барове.

Обобщено - мечтаната почивка за един млад човек, който е отишъл, за да се весели. Цяло лято фиестите не спират и музиката звучи из целия град. 

Кралските градини (Jardines del Real)

Градините, които сега са забележителност се намират на същото място, на което преди са били Кралските градини (Viveros Gardens), откъдето идва и името им. Те са подобрени и реставрирани през годините. Въпреки това, градината все още съдържа величието на миналите векове: топиари - храсти с оформена външност, фонтани, градини, обсипани с рози, скулптури и други.

Градината е направена през далечния XI век по време на царуването на мавритнския крал Абд-ал Азиз, а през 1903 г. е дарена на Валенсия, с цел превръщането й в разсадник. В градините ще намерите още Музей на Естествените Науки, бар, специализирани места за игри и деца. Това е едно от любимите места на валенсианците.

Перфектното място, на което да прекарате уикенда. Също така там се състои Панаира на книгата, а през юли се организират различни събития като концертни на живо и открито кино.

Снимка: commons.wikimedia.org / Joanbanjo

Cъбития

Мисъл на деня