цветно

Дефицит на протеин: как да го разпознаем - 10 признака за недостиг

Снимка: pxhere.com

Протеините са едни от най-важните съставки в телата ни. Когато ги приемаме чрез храната си, ние си осигуряваме важни за организма аминокиселини – основните изграждащи елементи на тялото.

Но когато има недостиг на тези така важни хранителни вещества, организмът започва да изпраща сигнали, че нещо не е наред. Протеиновият недостиг може да е опасен за здравето и ако се появят голям брой симптоми, това означава, че трябва да промените диетата си.

В повечето случаи, за да се избегнат нездравословните и неприятни симптоми от недостиг на белтъчини, е достатъчно да се направят промени в начина на хранене.

Най-често протеините се асоциират с животински продукти, но в природата съществуват и други много добри източници на протеин, а именно растенията или растителните протеини.

Може би сте чували доктори и народни лечители да казват, че ключът към крепкото здраве е да можем да се "вслушваме" в тялото си. Което означава да се научим да слушаме, разпознаваме, разбираме и действаме адекватно, когато телата ни дават сигнали, че нещо липсва или не е наред.

В галерията ще откриете най-често срещаните симптоми при недостиг на протеин, как да ги разпознаете и какво може да направите, ако установите, че имате такъв.

Заключение

Недостигът на белтъчини и заниженият прием, който се среща в менюто на голям процент от хората е нещо, което трябва да се адресира, за да се избегне влошаване в здравословно състояние и неприятни симптоми.

Вече знаете как да се справите с повечето от проблемите, които могат да възникнат от протеинов дефицит.

Най-важният съвет, който може да извлечете от статията е този, че освен "вслушването" в сигналите на тялото е важно да се предприемат и конкретни действия, за да се постигне положителна промяна.

За повече подобни материали посетете stanimirmihov.com.

Снимки: Pxhere.com

Cъбития

Мисъл на деня