цветно

Детето зодия Близнаци или асцендент Близнаци

Снимка: petig / Pixabay.com

Децата със слънчев знак Близнаци празнуват своя рожден ден между 21 май и 20 юни – това е пролетният подвижен период, в който смяната на времето и сезоните подчертава много добре основните характеристики на тази зодия.

Това се будни, усмихнати, добронамерени и любознателни деца. Вижте повече за тях в галерията:

Темперамент – най-силните характеристики на личността:

Пъргавината на ума им е пословична и тъй като постоянно задават въпроси, бързат да се освободят от това ментално напрежение чрез намиране на отговорите сами или с непрестанно питане и изследване на средата. Проучват и опознават света чрез игра и диалози.

Проговарят по-рано от обичайното за възрастта им и стават неуморни събеседници. Обичат да играят с различни играчки, като често сменят любимото си занимание и място на игра. Понякога даже ще имате усещането, че изразът "със скоростта на светлината" трябва да бъде заменен със "скоростта на детето Близнак".

Предпочитат да са в движение, когато играят, а не да се занимават със стационарни игри, като изключение могат да направят само тези игри, които напрягат много ума им. Друга любима игра може да бъде смяната на роли или отгатване на нещо, което изисква множество асоциации и бърза мисъл.

Понятието "мулти-таскинг" или "правене на много неща успоредно" изцяло описва това, на което са способни и склонни Близнаците. Винаги да правят по много неща едновременно или поне като минимум две.

Да играят и да се хранят едновременно, да учат и да слушат музика, да четат наведнъж няколко книги или просто да посочват по няколко любими места и занимания.

Може да забележите след време, че им липсва търпение. Постоянството е приоритет за по-земните зодии, а тъй като Близнаци е въздушна зодия и то с модалност подвижност, е добре да приемете, че това е всъщност тяхната сила – да се адаптират бързо и да бъдат много гъвкави.

По-скоро им липсва желание да се задълбават само в една конкретна област, тъй като така ще се лишат от разнообразието и динамиката, която е най-присъща на техния темперамент. Обичат напрежението повече от спокойствието, често закъсняват за училище или за срещи поради постоянната си ангажираност с много неща.

Понякога самото желание да са много заети ще ги кара да тичат напред-назад и да жужат като пчелички. Обожават да говорят, да споделят, да разказват какво са видели или чули.

И тъй като разбират бързо посоката на мисълта на събеседника си, често го прекъсват. Може да разказват на вас и приятелите си по няколко пъти една и съща случка, но всеки път ще е все по-интересно и забавно, и с все повече детайли и хумор.

Настроението на малките и големи Близнаци се сменя често, но тъгата или негативното настроение не вирее при тях така, както лекото приемане на нещата и усмивките, които предпочитат да имат на своето лице.

Снимка: alteredego / Pixabay.com

Източник: Първите 7

Астролог: Деси Микулашева
e-mail: desimikulasheva@abv.bg

Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия.

Cъбития

Мисъл на деня