цветно

Котки на крачка от морето

Котки се разхождат като у дома си в хотел, разположен на брега на Средиземно море, край Белек, Турция. Те са неговата усмивка, а специално направената за тях къща е един от най-забележителните му детайли.

Котките могат да са навсякъде – в градината, край басейните, в ресторантите, по коридорите. Хотелът е отличен не само със син флаг, зелен ключ и награди за опазване на околната среда. До рецепцията е и грамота от международната организация PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Там е и касичката, в която хора от цял свят оставят по нещо за закрила на животните.

Преди бездомни, сега опашатите чаровници от приюта изглеждат като глезени домашни любимци. Най-много им се радват децата, приемат ги като естествена част от всичко истинско наоколо. В ресторанта обаче на всяка маса има табела с молба да не се хранят там, защото са добре нахранени. Ако са край масата, просто търсят или предлагат компания.

Обширната зелена територия на комплекса е техен луксозен дневен дом. Из нея могат да се срещнат с костенурка или таралеж. На крачка е морето, но на писаните чак до там не им се разхожда...

Снимки: личен архив на автора

Мисъл на деня