цветно

Виена - едно модерно кътче от съвременна Европа

Снимка: Лора Лукова

От векове Виена е позната като едно от най-големите културни средища на Европа, дала подслон и препитание на велики имена като Моцарт, Бетовен, Йохан Щраус баща и син, както и на първия психоаналитик в света - Зигмунт Фройд.

Днес този прекрасен град не само, че не е изгубил очарованието си, но е и един от най-проспериращите. За десета поредна година Виена оглавява класацията за най-добър град за живеене в света и освен това разполага с една от най-развитите и точни транспортни мрежи на Стария континент.

Виена си остава и една от най-предпочитаните дестинации за туристи от цялото земно кълбо, заради многобройните и разнообразни забележителности и атракции, които предлага.

Виенският Пратер

Увеселителният парк "Пратер" е вероятно един от най-известните и емблематични в цяла Европа. Именно там се намира и популярното виенско колело, станало като нарицателно име за подобен вид атракциони.

Малки и големи търсачи на силни усещания посещават ежедневно парка, ако метеорологичните условия го позволяват. Периодът, през който може да се посети Пратера, е март-октомври, но можете без никакъв проблем да се качите на виенското колело по което и да време от годината.

 

Снимки: Лора Лукова

Мисъл на деня