цветно

Заседнал начин на живот – как ни вреди и как да се погрижим за себе си

Снимка: DarkWorkX / Pixabay.com

Ако прекарваш голяма част от денят си в седнало положение, не ставаш от бюрото и чувстваш напрежение и прегърбване в кръста в края на работния ден – тази статия е за теб!

А и сега тази тема е още по-болезнена и належаща за всички нас - предвид обстановката по света в момента. Много хора са принудени за стоят и работят, затворени вкъщи през по-голямата част на деня, нямат възможност за достатъчно движение и започват да усещат негативните последици от това.

Може да не ти се вярва, но говоря и от личен опит – работя в сферата на фитнеса и здравословния начин на живот, но въпреки това ми се налага да прекарвам часове наред пред компютъра всеки ден, покрай работата си с клиенти и всичко останало…

Така че аз също се боря със застояването и тази статия не се изчерпва само с поглед над проблема, но ще споделя личен опит и знания за преодоляването му. В галерията ще намерите полезна информация и ценни съвети:

Подобри стойката си и ще подобриш здравето си!

Въпреки взетите по-горе мерки да са страшно ефективни, не е напълно сигурно, че те ще решат всички проблеми, свързани с обездвижването и застояването. Може би страдаш от болки в гърба, врата, бедрата и различните мускулни групи… Ако е така – най-вероятно трябва да вземеш допълнителни мерки и да обърнеш внимание на стойката си.

Работейки на бюро, трябва да си подсигуриш възможно най-ергономичната среда за работа, която да ти помага да запазиш правилна стойка през дългите часове седене, да предпазва от развитието на проблеми с кръвообращението.

Снимка: Deeezy / Pixabay.com

Мисъл на деня