цветно

Заседнал начин на живот – как ни вреди и как да се погрижим за себе си

Снимка: DarkWorkX / Pixabay.com

Ако прекарваш голяма част от денят си в седнало положение, не ставаш от бюрото и чувстваш напрежение и прегърбване в кръста в края на работния ден – тази статия е за теб!

А и сега тази тема е още по-болезнена и належаща за всички нас - предвид обстановката по света в момента. Много хора са принудени за стоят и работят, затворени вкъщи през по-голямата част на деня, нямат възможност за достатъчно движение и започват да усещат негативните последици от това.

Може да не ти се вярва, но говоря и от личен опит – работя в сферата на фитнеса и здравословния начин на живот, но въпреки това ми се налага да прекарвам часове наред пред компютъра всеки ден, покрай работата си с клиенти и всичко останало…

Така че аз също се боря със застояването и тази статия не се изчерпва само с поглед над проблема, но ще споделя личен опит и знания за преодоляването му. В галерията ще намерите полезна информация и ценни съвети:

И няколко по-сериозни мерки…

Разбира се, в допълнение към тези малки крачки, можеш да пристъпиш и към по-съществени действия, за да подобриш формата и здравето си и да намалиш рисковете от заболяванията, обвързани с обездвижването, до минимум.

Можеш да им противодействаш, като подобриш значително своя хранителен режим, за да зареждаш тялото с всички необходими хранителни вещества и жизненоважни макронутриенти (белтъчинивъглехидратимазнини) и микроелементи (витамини и минерали), за да се чувства то заредено, здраво и изпълнено с енергия.

А също така – да отделиш 60-90 минути веднъж на 2-3 дни, за силови тренировки и малко кардио в програмата си и така да останеш във форма, да подобриш метаболизма си и да избегнеш затлъстяване, мускулна атрофия и съпътстващите ги проблеми.

Снимка: StockSnap / Pixabay.com

Мисъл на деня