дизайн

Актуални тенденции при цветовете в интериорния дизайн

Снимка: B&B Italia

Цветът има изключително важна роля в интериорния дизайн.

Всеки цвят може напълно да преобрази всяка стая, като й зададе тона, настроението и цялостната атмосфера. Освен това цветът има уникалната способност да създава илюзия за простор или да направи едно пространство по-малко, да влияе на емоциите ни и да подобри настроението ни .

Всяка година големите компании като Pantone обявяват кой ще бъде цветът на годината. А интериорните дизайнери следват тези тенденции при проектирането на красиви интериори за кухни, спални, баня или най-общо казано на цели жилищни пространства.

Тук вероятно много от вас ще се запитат "Но от къде идват тези тенденции, кой решава кои ще са актуалните цветове за годината?". Отговорът на тези въпроси се крие във факта, че тенденциите при цветовете в интериорния дизайн са много силно повлияни от модните тенденции.

Всъщност голяма част от трендовете в дизайна на интериора като цвят и текстури са вдъхновени от модните тенденции, които водят своето начало от модната столица на света – Милано.

В тази статия заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева ще споделим с вас някои от актуалните тенденции за цветовете през 2020 г., които са важни при проектирането на интериорния дизайн на вашия дом.

Цвят златисто жълто

Това е цветът на щастието и оптимизма. Можете да бъдете сигурни, че той незабавно ще оживи всяка стая. Въпреки това, повечето дизайнери използват пестеливо този цвят в интериора и по-скоро го използват за акцент.

Жълтото е изключително подходящо за детски стаи, спални, дневни, работни помещения.

Снимка: Моми Студио

Мисъл на деня