дизайн

Основни стилове в интериорния дизайн

Щом сте попаднали на тази статия, вероятно обзавеждате своя апартамент или къща и желаете да научите повече за стиловете, в които можете да го направите.

В няколко основни точки ще синтезирам характеритстиките на най-популярните стилове в интериорния дизайн, така че да изберете това, което най-много ви допада като ескпресивност и да го осъществите успешно.

Съвременен стил

Може би един от най-интересните стилове на интериорния дизайн е съвременният. Често го бъркат с модерния, но те са доста различни като концепция.

Основната разлика е, че докато съвременният стил е сигурно най-богатата комбинация от различни интериорни дизайни, модерният стил винаги се придържа към изчистени линии. При съвременния стил може да се наблюдават заоблени линии на обзавеждането, което е характерно за традиционния интериор, в комбинация с изчистените форми на модерния дизайн и ярките картини на поп арта.

Съвременният стил води началото си от 70-те, когато възниква именно като комбинация от няколко различни стила. Той съдържа в себе си елементи на модернизма и постмодернизма, арт деко, традициония и други стилове.

Докато при модерния стил се наблюдават повече естествени и неутрални цветове, при съвременния може да видите плавни движения от едната до другата крайност на цветната палитра. В този смисъл материалите също са микс от тези на различните стилове и можете да се натъкнете както на дърво и кожа, така и на пластмаса и стъкло в разнообразни интериорни комбинации.

Снимка: media.licdn.com

Мисъл на деня