дизайн

Основни стилове в интериорния дизайн

Щом сте попаднали на тази статия, вероятно обзавеждате своя апартамент или къща и желаете да научите повече за стиловете, в които можете да го направите.

В няколко основни точки ще синтезирам характеритстиките на най-популярните стилове в интериорния дизайн, така че да изберете това, което най-много ви допада като ескпресивност и да го осъществите успешно.

Индустриален стил

Индустриалният стил се характеризира със суров, незавършен вид на интериора. Поради това гредите и тръбите на дома задължително са видими при този дизайн. Една като акцент или всички стени обикновено се оставят неизмазани, така че да се откроява материала на грубия строеж, в най-добрия случай червена тухла.

Металът и дървото са в основата на обзавеждането в индустриалния дом, чиято главна концепция е функционалността. Ето защо и преобладаващите цветове в този стил са кафявото и сивото.

Дизайнът на мебелите и осветлението наподобява този на стари фабрики и складове, затова и винтидж обзавеждането с по-суров и функционален вид перфектно се вписва в тази атмосфера.

Като цяло индустриалният интериорен дизайн се препоръчва за големи пространства с високи тавани, особено в реновирани промишлени сгради, където всъщност се и ражда като стил.

Снимка: builderssurplus.us

Мисъл на деня