дизайн

Основни стилове в интериорния дизайн

Щом сте попаднали на тази статия, вероятно обзавеждате своя апартамент или къща и желаете да научите повече за стиловете, в които можете да го направите.

В няколко основни точки ще синтезирам характеритстиките на най-популярните стилове в интериорния дизайн, така че да изберете това, което най-много ви допада като ескпресивност и да го осъществите успешно.

Шаби шик

Това е може би един от най-популярните стилове в интериорния дизайн напоследък. Изразява се във винтидж мебели и цялостен античен вид на интериора.

Основните цветове са бяло, кремаво и всеки пастелен оттенък на основната палитра, най-вече топли цветове като розово, жълто, прасковено, но също така светло синьо, бледо лилаво и резида.

Шаби шик е перфектен за малки пространства поради преобладаващите светли цветове, които създават усещане за пространство в помещението. Основният материал в този стил е дърво, обикновено решено в антично бяло.

Шаби шик интериорът има отчетливо дамски почерк, който откриваме и в растителната орнаментика и заоблените форми на мебелите, картините и аксесоарите. Цветя, свещи, винтидж рамки и много възглавници в пастелни цветове са идеалният завършек на стаята в този стил.

Снимка: architectureartdesigns.com

Мисъл на деня