дизайн

Основни стилове в интериорния дизайн

Щом сте попаднали на тази статия, вероятно обзавеждате своя апартамент или къща и желаете да научите повече за стиловете, в които можете да го направите.

В няколко основни точки ще синтезирам характеритстиките на най-популярните стилове в интериорния дизайн, така че да изберете това, което най-много ви допада като ескпресивност и да го осъществите успешно.

Поп арт стил

От визията на класическата извънградска къща правим рязък завой към поп арта – несъмнено един от най-забавните дизайни в интериора. Наименованието му всъщност произлиза от думата popular (популярен), но също така може да идва и от удар (punch), тоест популярно или ударно изкуство.

Това е така, защото в поп арта имаме съчетание на ярки, дръзки цветове, които привличат вниманието и съживяват интериора. За да постигнете този ефект, достатъчно е да изберете два добре контрастиращи цвята, например лилаво и жълто или ярко розово и черно, и трети неутрален, който да ги балансира.

Мебелите при поп арта изглеждат футуристични, със заоблени форми и също са решени в ярки цветове. Поради това, основните материали, от които са изработени, са пластмасата и стъклото. Мебелите от 60-те идеално биха се вписали в този интериорен дизайн.

Основен акцент от декорацията при поп арта е голямата картина или серия от картини с ярки цветове, подобни на тези на Анди Уорхол. Обикновено на тях са изобразени женски стилизирани образи или герои от комикси, чиито цветове кореспондират с цялостната визия на помещението.

Снимка: homedesignideas.eu

Мисъл на деня